Mingos op Livre en Moodle niet meegenomen in koopwijzer Kennisnet

Op Livre vertelt Cees Segers van Avans Hogeschool vandaag over een project waarbij Mingos de technische ondersteuning heeft gedaan. Het gaat om een project, gericht op het vergroten van samenwerking tussen een aantal gemeenten in West-Brabant. Het leren van elkaar staat daarbij centraal.

Binnen dit project is Moodle ingezet als electronische leeromgeving. Wij hadden ervaring met Moodle via Cursusnetwerk en Open-Of-Course. Hier wordt Moodle voornamelijk als cursusomgeving gebruikt. Via het project van Avans Hogeschool worden de uitgebreide mogelijkheden van Moodle optimaler benut.

Zo kunnen de deelnemers bijvoorbeeld samen werken aan documenten via Wiki’s en chatsessies houden. Ook hebben we een kennisbank ingericht met allerlei, voor gemeenten relevantie informatie en recent nieuws dat binnenkomt via rss-feeds van op de overheid gerichte websites.

Het is onterecht en jammer dat Moodle soms niet de aandacht krijgt die het verdiend. Zo is er recent door Kennisnet een koopwijzer ontwikkeld van ELO’s voor het basisonderwijs, waarbij Moodle niet in de vergelijking is meegenomen. Dat terwijl het in dezelfde koopwijzer bij de drie meest gebruikte systemen werd genoemd.. Erg vreemd en de Nederlandse Moodlevereniging is inmiddels hierover in contact met Kennisnet, maar duidelijkheid over het hoe en waarom is er nog niet.

3 maart 2008     Moodle, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Kaj Rietberg:

  Pierre Gorissen had ook commentaar op het boekje van kennisnet. Vanwege andere redenen. Daar heb ik ook het commentaar gegeven wat jij hebt. Geen Moodle.
  Kennisnet vind ik niet altijd als een echte expert uit de bus komen. Veel weblogs lopen veel verder voorp dan zij. Ze moeten natuurlijk ook aan de gemiddelde en minder dan gemiddelde docent te gemoet komen, maar als organisatie over ict voor het onderwijs moet je ook voorop lopen. Dat doen ze dus niet.

 2. 1 Catharina:

  Ik weet niet of het een gebrek aan kennis is bij Kennisnet. Wel krijg ik wat een raar gevoel bij stichtingen zoals Kennisnet en Surf, die nauw samenwerken: http://corporate.kennisnet.nl/publicaties/persberichten/intensiveringsamenwerking

  Surf-diensten, onderdeel van Surf, is een soort van dealer voor Microsoft en andere proprietaire software: http://www.sabinagazic.nl/renderer.do/menuId/381140/sf/380757/returnPage/380757/itemId/432707/realItemId/432707/pageId/380757/instanceId/381150/ en ik vraag me soms af waar de belangen van dit soort stichtingen precies liggen.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)