Creative Commons brengt vrije software, open content en vrije cultuur bijelkaar op gratis DVD

livecontent.jpgCreative Commons heeft een gratis DVD uitgebracht. De DVD is een combinatie van vrije software en teksten, audio, video en educatieve inhoud, met een creative commons licentie.

Software:

De software op de DVD is Fedora (een Linux versie van RedHat). Deze desktop komt met verschillende programma’s, zoals Firefox, Open Office en Totem (media speler).

Audio

De muziek op de DVD bestaat uit een collectie van Jamendo en het Nederlandse Simuze. In Firefox staan bij de bookmarks links naar nog veel meer andere vrije muziekcollecties.

Educatie

In de educatieve folder staan verschillende cursussen van MIT’s Open Courseware. In de bookmarks van Firefox staan links naar meer vrije educatieve websites, waaronder – tot mijn verrassing – eentje naar onze website Open-Of-Course!

Afbeeldingen en foto’s

In de Images map staan veel voorbeelden van afbeeldingen van Flickr en Wikimedia Commons. Ook weer in Firefox bookmarks naar andere sites waar je vrije afbeeldinden kunt vinden.

Teksten:

In deze map staan verschillende boeken, zowel informatieve boeken, als romans en korte verhalen. Een voorbeeld: Down and out in The Magic Kingdom van Cory Doctorow.

Video

Er staan video’s op de DVD die een introductie geven van vrije software en vrije inhoud, bijvoorbeeld van Lawrence Lessig, de grondlegger van Creative Commons.

Downloaden maar

Er staat echt gigantisch veel op deze DVD en ik heb nog lang niet alles kunnen bekijken. Waar ik vooral blij om ben is dat Creative Commons hier vrije software, open content en vrije cultuur bijelkaar heeft gebracht. De DVD is echt een aanrader! Snel downloaden dus maar (via bittorrent).


4 reakties

 1. 1 reekje:

  Dat is moi, ik ben hem aan het downloaden

  reekje

 2. 1 Catharina:

  He Reekje, wat goed daar ben je weer. Ik heb je gemist šŸ™‚

  Groetjes,

  Catharina

 3. 1 reekje:

  Ik mogt een tijdje niet op internet, om dat ik overspannen was. het is overgens nog bepekt, tot 6 uur per week, daar kan je tog geen site in runnen?

  Zij dachten dat het door internet en de tlefon kwam.
  maar dat was het niet.
  ik zocht in bijde mijn uitlaat klep, voor het onbegrip kwat ik kreeg, en dat nog niet weg is.

  Dat is de rede dat je me gemist hebt.

  groetjes reekje

 4. 1 Catharina:

  Gelukkig maar dat het nu weer beter gaat en je weer wat meer vrijheid hebt. Hopelijk kan je over een tijdje weer gewoon je eigen gang gaan.

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)