Wie denkt er mee over fundraising voor Zuid-Afrika?

Een vriendin van mij is vorig jaar een tijdje naar Zuid-Afrika geweest. Zij en haar man hebben een communicatie- en marketing bedrijf – On The Job–  en ze hadden besloten om het geld voor de relatiegeschenken met de kerst anders te besteden. Voortaan gaan er ieder jaar een aantal mensen van het bedrijf vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika.

Afgelopen jaar is ze zelf vrijwilligerswerk doen in het weeshuis Agape, vlak bij Durban. Toen ze terug kwam was ze diep onder de indruk van alles wat ze had meegemaakt en de omstandigheden daar. Ze nam daarna kontakt met mij op om een stichting op te richten die iets kan bijdragen aan de omstandigheden daar.

Gisteravond was  er de documentaire ¨We are Together¨ bij de Vara te zien over Agape. De kinderen van het tehuis werden een tijdlang gevolgd. Te zien was hoe ze zich voorbereiden op hun reis naar Engeland waar ze zouden gaan zingen om geld in te zamelen voor het weeshuis. Er werd zelfs een cd opgenomen maar uiteindelijk ging de reis om onduidelijke redenen toch niet door. Een tijd later gingen ze toch op reis, maar nu naar New York, maar niet nadat er eerst nog een broer van een aantal van de kinderen was overleden aan Aids en het weeshuis afgebrand. Wel mochten ze in New York zingen met Paul Simon en Alicia Keys.

Het gaat nu goed met Agape, maar de kinderen vallen wel in een gat als ze het weeshuis moeten verlaten.  Er is geen werk en de jongeren hangen maar een beetje rond. Daar willen wij met de nieuwe stichting iets aan doen en dat samen met een lokale stichting, waar contacten mee zijn.  Er zal o.a. een Bobbi Bear project worden gestart voor sexueel misbruikte kinderen en een activiteitencentrum voor de ¨hangjeugd¨ met een focus op het creeeren van een zelfstandig bestaan. Een gebouw is al in beeld maar er is nog van alles nodig.  De lokale stichting zal zich voornamelijk met de uitvoering bezighouden en wij met de fundraising. Vanavond bespreken we verder hoe we het kunnen aanpakken en vooral ook over hoe we geld bij elkaar kunnen krijgen. Wie-oh-wie heeft er nog ludieke of inspirerende ideeen?

Hieronder de trailer van de documentaire:

27 maart 2008     Ontwikkelingssamenwerking     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)