¨KPN en UPC installeren in het geheim camera´s en afluisterapparatuur bij internet aansluitingen¨

¨UPC en KPN installeren sinds kort in het geheim camera´s en afluisterapparatuur bij particulieren en bedrijven die een internetaanluiting nemen. UPC en KPN doen dit in overleg met de politie omdat het aantal inbraken de afgelopen jaren toeneemt. De veiligheidsexperts van UPC en KPN analyseren de binnengekomen video´s en geluidsopnames om te kunnen bepalen van welke technieken de inbrekers zich tegenwoordig bedienen. Deze informatie kan gebruikt worden door de politie om zo sneller tot opsporing over te gaan¨.

Is dit waar? Nee, gelukkig (nog) niet. Het is een parodie op dit bericht op Webwereld, waar wordt gemeld dat Microsoft in het geheim software op de computers van Windows gebruikers installeert en die doorgeeft aan opsporingsdiensten als Interpol. Welke informatie er doorgegeven wordt en van wie, dat weet niemand. Tim Cranton van Mcirosoft noemt het een soort botnet inlichtingendienst. De opsporingsdiensten zijn zeer tevreden over de samenwerking met Microsoft.

Wel opvallend is dat als het eerste bericht waar zou zijn, de pleuris uit zou breken en er vandaag nog Kamervragen zouden worden gesteld. Het tweede bericht is wel waar maar dit soort privacy schendingen door private bedrijven vinden we vandaag de dag  kennelijk al heel normaal en acceptabel. Zo´n 95% van de computer gebruikers verleent hier dan ook graag medewerking aan.

29 april 2008     Politiek, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

7 reakties

 1. 1 Savage:

  Ik kan je garanderen dat veel mensen niet eens bezwaar zouden hebben tegen een camera in huis die door de politie wordt gebruikt om inbrekers op te sporen. In tegenstelling tot Amerikanen hebben Nederlanders nog steeds veel vertrouwen in de overheid.

  Overigens meldt MS wel dat het betreffende programma gegevens verzameld. De meeste mensen lezen dit uiteraard niet, maar dat kun je MS niet kwalijk nemen. Dat die informatie gedeeld wordt met diverse veiligheidsdiensten is echter niet gemeld. Dat lijkt me dan ook niet kunnen en zelfs onwettig.

  Wanneer kunnen we nu eindelijk net zo op Linux gamen als op een Windows platform? Dat is de laatste barrière die me tegenhoud om over te stappen…

 2. 1 Catharina:

  Er zit dus ook nog een schakel tussen, een beurs genoteerd bedrijf, waar je dan ook maar dat vertrouwen in moet hebben. En ja, dat gamen.. De paradox is dat de gamers voor een deel zelf tegenhouden dat er minder games voor Linux zijn. Zodra meer mensen naar Linux overgaan, zullen er meer games komen. Een jaartje geen Windows only games meer kopen, redden jullie dat? Of anders in ieder geval zodra je niet gamed, Linux gebruiken en zo mogelijk de games via Wine en dan klagen bij de games fabrikanten dat het toch niet zo lekker werkt als native..

 3. 1 Savage:

  Multiboot heb ik al eens geprobeerd. Dat werkt toch niet echt. En Wine… Tsja, ik heb respect voor wat ze doen, maar dat is toch niet de oplossing. Native Linux games zouden toch beter zijn.

  Maar goed, daar ging het artikel natuurlijk niet over.

 4. 1 Catharina:

  De echte ¨gamers¨ draaien in ieder geval al wel op Linux: http://www.itpro.co.uk/applications/features/192522/linux-and-formula-one/page1.html 🙂

 5. 1 savage:

  Ik wil ook niet beweren dat ik een echte gamer ben 🙂 Als ik volgend jaar een nieuwe laptop koop ga ik in ieder geval Linux weer een kans geven.

 6. 1 Wt:

  Tip. Ga naar Torrent search engine en typ “Evidence Eliminator “. Download dat en installeer dat. Zie mijn artikel op http://www.ekudos.nl/artikel/81159/microsoft__de_boys_in_redmond__willen_alles_van_je_weten

 7. 1 Quote 3 | Bakkel dot com:

  […] UPC en KPN installeren sinds kort in het geheim camera´s en afluisterapparatuur bij particulieren en bedrijven die een internetaanluiting nemen. – kletskous.com […]

 8. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)