Politiek vindt het hacken van computers door de politie geen probleem

Iemands computer hacken (van afstand inbreken in het systeem)  is in Nederland strafbaar, maar kennelijk staat de politie boven de wet want die hackt er lustig op los in de  computers van verdachten. Dat doen ze waarschijnlijk door de systemen te besmetten met trojans en spyware, iets wat volgens mij ook niet mag.

Bovendien is het de vraag waar dit voor nodig is want de politie kan allerlei informatie, zoals chat- en e-mail verkeer al opeisen van de providers.

Zorgelijke ontwikkelingen, temeer daar je tegenwoordig in dit land al opgepakt kunt worden voor het maken van tekeningen. Hier leek de politiek zich nog enigzins over op te winden, maar het hacken van computers wordt volgens een rondje partijen,  gedaan door Brenno de Winter van Webwereld, niet als een probleem gezien.

Onze privacy komt steeds meer in het gedrang. Uit een poll op het Ubuntu forum blijkt dat privacy overwegingen voor  55%  van de gebruikers de belangrijkste reden zijn om Linux te gebruiken. Helaas is het op het Nederlandse Ubuntu forum  verboden om over politiek te  praten, dus tot een echte discussie komt het niet.

Dat mag wel op Webwereld en Tweakers en ook daar blijkt dat verreweg de meeste mensen het hacken van systemen door het te besmetten met virussen en spyware door de politie afkeuren. Het zou de politiek dan ook sieren om deze signalen serieus te nemen.

20 mei 2008     Politiek, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

3 reakties

 1. 1 Ronald:

  Goed dat je hiervan bericht doet !!
  En slap en hypocriet van politici dat dit zomaar allemaal kan…

 2. 1 Vincent:

  Erg jammer ook dat politici zulke uitspraken doen zonder te communiceren met de deskundigen in hun achterban (zoals Brenno ook heeft mogen ervaren), zo ging het ook al met de filters voor kinderpornosites.

  Het probleem met privacy is dat iedereen zijn eigen grenzen heeft en het tot die grens geen probleem vindt, ook al wordt steeds verder die grens opgezocht en zal die uiteindelijk ook overschreden worden.

 3. 1 Sjoerd:

  En geen politici die er wat aan doet…
  Maar het is gelukkig niet zo erg als in amerika, toch alleen jammer dat beide McCain en Obama Voor de patriot act zijn, mijn favoriet is tegenwoordig ook Ralph Nader, die heeft o.a. zich uitgesproken tegen ‘Wire tapping’…
  http://www.youtube.com/watch?v=KeUHj04euBw
  Ook is Nader de enige die wat doet tegen machtsmisbruik van bedrijven, hij is fel tegen de te grote macht die bedrijven hebben…
  Bij nader inzijn zijn mijn favorieten van de US verkiezingen Dennis Kucinich en Ralph Nader…
  (een grote reden dat het ook geen barack meer is is ook dat hij het militaire budget ook wil uitbreiden)
  Maar ik dwaal off-topic.
  Het blijft schandalig hoe ook de regering onze privacy schend, maar men laat het ook wel een beetje zelf in de hand werken, zo laten veel mensen hun gegevens overal op het internet enzo slingeren.

 4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)