Zijn dit de nieuwe witte boord criminelen van het Internet?

Steeds meer applicaties worden online aangeboden. Voordeel is dat je niks meer hoeft te downloaden naar je PC, dat je gemakkelijk uit kunt wisselen met anderen en dat je ook minder opslagcapaciteit nodig hebt omdat de content op de servers van de aanbieders wordt bewaard. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld Google Docs en Facebook.

Dat lijkt allemaal reuze handig en dat kan het ook wel eens zijn maar er zitten ook gevaren aan. Zo kwam ik net de website Conversation Exchange tegen hier bij  KillerStartUps. Daar kunnen mensen die een taal willen leren met elkaar chatten. Leuk idee dacht ik in eerste instantie, totdat ik de voorwaarden zag.

Daar staat o.a. in: ¨Any content you submit or publish to ConversationExchange.com becomes the property of ConversationExchange.com. This includes but is not limited to ideas, concepts, designs, language phrases, translations.¨

Ok, dus stel je hebt een lumineus idee voor een bedrijf, babbelt daar wat over met iemand die je via deze site hebt gevonden en vervolgens mag je het dus niet meer uitvoeren want het idee is eigendom van Conversation Exchange geworden. Of je hebt een ontwerp gemaakt voor een website en laat dat even zien aan je chatmaatje, dan heb je pech want het ontwerp is nu van Conversation Exchange. Een leuk liedje gemaakt? Fijn, lever maar in bij Conversation Exchange.

Bah, wat een narigheid allemaal. Niet doen dus of in ieder geval heel goed de kleine lettertjes lezen!

Overigens heb ik er bij KillerStartUps ook commentaar op gegeven in de reacties maar dat is helaas op miraculeuze wijze verdwenen.

Dan nog even heel iets anders. Kletskous is na enige maanden van afwezigheid weer terug in de Marketing Top 100 (op nr. 80). Dat komt vooral door een hogere Google Pagerank maar ook door jullie stemmen. Bedankt allemaal! Stemmen mag iedere maand hier op Marketingfacts .

6 reakties

 1. 1 Vincent:

  *shudder*

 2. 1 reekje:

  Die voorwaarden zijn vaak ook veel lees werk, dus veel mensen lezen het niet eens, dat is het gevaarlijke er van.

  reekje

 3. 1 marc:

  Ik zag dat je commentaar staat er nog staat hoor.
  + aangevuld met een verse afwijzing 😉

 4. 1 Ronald:

  Wat een afschuwelijke aasgieren!

 5. 1 Werner:

  Ongelooflijk brutaal. En inderdaad leest natuurlijk niemand die kleine lettertjes. Niet alleen zijn het er heel veel, maar de woorden en zinnen die ze vormen zijn ook nog eens zodanig uitgekozen dat niemand ze begrijpt. Ik vraag me af hoe dit uberhaupt bekend is geworden. Zou iemand het toch gelezen hebben? Of zou iemand zijn neus eraan gestoten hebben?

 6. 1 Catharina:

  @Marc, ik zie dat het er nu weer gewoon staat gelukkig en @Reekje en Werner, ik heb toch maar even die kleine lettertjes gelezen, maar inderdaad dat doe ik ook niet altijd en dat doen de meeste mensen niet.

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)