Truth Happens: Matthew Szulik van RedHat: Ondernemer van het jaar

Matthew Szulik, de CEO van RedHat is in de VS gekozen tot Entrepreneur of The Year in de verkiezingen die Ernst en Young jaarlijks in zo’n 40 landen organiseren. Bijzonder, want het businessmodel van RedHat draait om open source software, waarbij de software (het RedHat besturingssysteem) wordt weggegeven en de verdiensten bestaan uit het ondersteunen van bedrijven.

Matthew Szulik ging in 1998 de uitdaging aan om Linux-technologie om te zetten naar een winstgevend bedrijf. In die tijd dacht eigenlijk nog iedereen dat dat onmogelijk zou zijn. Maar Szulik vond klanten die het zat waren om maar te blijven betalen voor software licenties en ondertussen een verre van perfect product geleverd te krijgen. De zakelijke klanten van RedHat betalen een jaarlijks bedrag voor support en training. Daarbij krijgen ze de vrijheid om de software aan te passen aan hun eigen wensen.

Bij RedHat werken nu zo’n 3000 mensen en ze hebben wereldwijd kantoren. In 2005, 2006 en 2007 werd RedHat door ICT professionals en abonnees van het blad “CIO Insight Magazine” gekozen tot het bedrijf met de beste product en service en maandag wordt bekent of ze dat dit jaar weer is gelukt.  De winst groeit jaarlijks en in 2007 had het bedrijf een omzet van $ 523,– miljoen.

cio insight redhat

Tot slot dit filmpje wat ik hier al eens eerder heb laten zien, maar ik doe het toch nog een keer omdat het in dit verband het gelijk van RedHat zo mooi onderstreept:

22 november 2008     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 reekje:

    mooi filmpje
    het zou leuk zijn als een aantal ubuntero´s samen zo´ń filmpje voor ubuntu konden maken , wellicht zijn er mensen met geld die dat in de media terecht kunnen laten komen.
    het kan in elkgeval op diverse sites gezet, waaronder youtube

    reekje

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)