Paddoverbod: politiek overschrijdt grenzen, maar wat kunnen wij doen?

Het is 1 december, de  eerste dag dat paddo’s in Nederland verboden zijn. Sommige paddestoelen mogen nu niet meer groeien in weilanden, tuinen en niet meer verkocht worden bij de smartshops. Het kabinet meent kennelijk dat het voor God kan spelen.

Ik vind dit zo bizar, dat ik er wel over wil bloggen maar nauwelijks weet waar te beginnen. Ok, verplicht een autogordel dragen. We pikten het omdat de meeste mensen geloofden in onderzoeken die aantoonden dat het veiliger was. Maar in principe zou iedereen dat natuurlijk zelf moeten weten, want je brengt er niemand anders mee in gevaar. Maar goed, we denken dan maar dat de politiek het beste met ons voor heeft.

Toen het rookverbod. We accepteren dat in openbare gebouwen en werkruimtes  omdat wetenschappelijk is aangetoond dat roken slecht is, ook voor meerokers.  Maar ja, nu is er ook een rookverbod voor de horeca en zelfs voor eenmanszaken en dan worden de goede bedoelingen van ons kabinet al een stuk minder geloofwaardig.

En nu dan de paddo’s. Het begon met het onnozele en  compleet ongefundeerde besluit om gedroogde paddo’s tot harddrugs te bestempelen.  Daarna sprong er ineens een française van een brug en vond de Tweede Kamer dat alle paddo’s verboden moesten worden.  In opdracht van de Kamer,  liet Klink  een wetenschappelijk onderzoek doen, waaruit bleek dat paddo’s niet gevaarlijk waren, maar dat kwam hem kennelijk niet uit en dus verbood hij ze en de Tweede Kamer, die horen we niet meer..

Mijn vertrouwen in de politiek is daardoor weg.  Ik geloof ze niet meer. De politiek grijpt in in ons persoonlijk leven , zonder dat ze dat baseren op wetenschappelijk onderzoek. Er is wat mij betreft dan nu ook echt een grens overschreden.

Dus wat kunnen we doen?

 • Niet meer roken en niet meer drinken: alcohol en roken zijn veel gevaarlijker dan paddo’s en als we dat niet meer doen , kost dat de Staat handen vol geld. (lastig, maar dit ga ik zelf proberen)
 • Paddo gebruik tot een religie bestempelen, want godsdienst is in dit land heilig en iedereen die ooit paddo’s heeft gebruikt weet dat dit bepaalde inzichten geeft, al hebben die weinig van doen met het christelijk geloof..
 • Een revival van de hippie beweging uit de jaren zestig. Gewoon doen, wat je denkt wat goed is en je niet de wet te laten voorschrijven door mensen die blijkbaar van niks weten.

Paddo kweeksetjes en truffels mogen trouwens gewoon nog wel..

Azarius magic mushroom paddo kweekset

Iemand nog andere suggesties?

2 december 2008     Drugs, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 David:

  Zie ook het iniatief van de http://www.rokerskerk.nl
  Misschien moet je Paddo’s gaan roken? 😛

 2. 1 Vincent:

  Het rookverbod voor de horeca valt nog steeds onder het mom van “de horeca zijn ook werkruimtes, dus de werknemers hebben recht op een rookvrije werkplek”. Dat gezegd hebbende hoort roken eigenlijk wel een beetje bij de horeca.
  (Hoewel ik moet toegeven dat ik het wel een stuk prettiger vind thuis te komen zonder naar rook stinkende kleren.)

  Mja, ik zou uit protest nog steeds paddo’s gebruiken, ware ik het niet dat ik ze nooit gebruikt heb.

 3. 1 Thierry:

  de horeca zijn ook werkruimtes, dus de werknemers hebben recht op een rookvrije werkplek

  Inderdaad, maar als je eigen baas bent en geen personeel hebt in je café mag je er ook niet meer roken. Het is dus geen recht op een rookvrije werkplek (wat ik kan begrijpen), maar een plicht tot een rookvrije werkplek.

  Ze proberen gewoon hun ideeën aan het volk op te dringen en om niet al te dictatoriaal over te komen plakken ze er voor de vorm nog wat slappe argumenten op.

  Volgens mij wordt het tijd om met z’n allen Schiphol te gaan blokkeren: in Thailand werkt het 🙂

 4. 1 Werner:

  Een Frans meisje van 17 springt in Amsterdam onder invloed van psychedelische paddestoelen van een brug en sterft. Haar moeder zegt dat zulke middelen verboden moeten worden…
  En zo geschiedde…
  Een Nederlandse jongen van 17 springt in Parijs onder invloed van alcohol van een brug en sterft. Zijn moeder zegt dat zulke middelen verboden moeten worden…
  Wat een grapjas, he?

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)