Er springt een Francaise van de brug en de Tweede Kamer wil een verbod op paddo’s

Er springt een Francaise van een brug en voilà, de Tweede Kamer wil een verbod op paddo’s. In Engeland hebben ze al wat langer een paddoverbod en daar blijkt men nu massaal het weiland in te trekken om op zoek te gaan naar hallucinerende paddo’s. Je kunt een paddo ten slotte niet verbieden om te groeien.

Gevolg ervan is dat er meer mensen terecht komen in het ziekenhuis met paddo vergiftiging omdat ze een puntig kaalkopje niet kunnen onderscheiden van een groene knolamaniet. Op “Eén Vandaag” meldde een Engelsman vandaag dat er ook al een paddo plukker overleden was, doordat hij in een weiland door een stier was aangevallen..

Als de Tweede Kamer een paddo verbod wil instellen, zal ze dus ook moeten overgaan tot een paddo pluk verbod om erger te voorkomen. Tip: wie weet kan dit door de paddo te bestempelen tot bedreigde plantensoort, naar anologie van het verbod op kievitseieren zoeken.. Hopelijk kan er dan ook in dit geval een uitzondering voor Fryslân worden gemaakt.

Maar al met al is dit natuurlijk een bizarre situatie. De drugs die tot de meeste doden leidt en gecategoriseerd is als hard drugs, is in Nederland op iedere sraathoek verkrijgbaar en daar rept niemand over. Sterker nog, de meeste Tweede Kamer leden,  zijn zelf waarschijnlijk grootverbruikers van alcohol, maar hebben nog nooit een paddo aangeraakt.

Op “Eén Vandaag” was ook een paddokweker aan het woord, die in Nederland voor 50% van de verkoop zorg draagt en daar dus miljoenen mee verdient. Ook hij beweerde nog nooit zijn eigen product te hebben uitgeprobeerd, want daar had hij geen tijd voor… Hoe hypocriet en ongeloofwaardig.

Maar nog erger dan de hypocrisie die hierachter schuil gaat, vind ik het feit dat de overheid zich kennelijk een dergelijke vergaande betutteling van haar onderdanen meent te kunnen permitteren. Ik ben geen totale anarchist en ik stem dus ook braaf, maar dat doe ik niet om daarna door een stelletje nitwits op allerlei gebied, te worden doodgeknuffeld en betutteld. Mijn vader zei altijd: als je achttien bent dan doe je maar wat je zelf denkt dat goed is en tot die tijd, doe je wat wij zeggen. Daarna zoek je het zelf maar uit; maar je mag ons natuurlijk om raad vragen”.

Niet dat ik mij daar altijd aan hield, maar zo’n soort  houding verwacht ik ook van de overheid. Zorg voor goede voorlichting maar behandel ons als verantwoordelijke individuen in plaats van als een stel randdebielen, die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen.  En neem er vanavond gerust nog ééntje op!

Ondertussen kun je bij Azarius nog gewoon terecht voor kweeksetjes en truffels..

Azarius magic mushroom paddo kweekset

4 april 2007     Drugs, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Werner:

  Vannacht hoorde ik van Billy dat Dude ongeneeslijk ziek is. Hij is altijd een enthousiaste paddist geweest, en ik ben nog ooit een dagje met Ronald en hem paddo’s gaan zoeken. Hij is niet ziek geworden van de harddrug ‘gedroogd kaalkoppie’, maar van het legale genotmiddel tabak. Een long heeft het al begeven.
  Maar ik vond je stukkie heel goed, Kletskous. Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als de betreffende Francaise geen paddo’s tot zich genomen zou hebben, maar ‘gewoon’ dronken zou zijn geweest. Zou de tweede kamer dan alcohol willen gaan verbieden?

 2. 1 Brood is dood, doe mij dan nog maar een biertje « Bramblog:

  […] en Jimi Hendrix willen bijwonen. Moet ik natuurlijk wel eerst paddo’s gebruiken en ergens van een brug afspringen, dat wordt opschieten geblazen want na 1 december kan het niet meer. We mogen nu al niet meer […]

 3. 1 Pleidooi voor een nieuwe bevrijdingsdag en dan echt.. | Kletskous:

  […] idioot drugsbeleid t.a.v. bijvoorbeeld cannabis en  paddo’s  en veel andere middelen,  die wetenschappelijk gezien veel minder schadelijk zijn dan legale drugs, […]

 4. 1 Paddoverbod: politiek overschrijdt grenzen, maar wat kunnen wij doen? | Kletskous:

  […] besluit om gedroogde paddo’s tot harddrugs te bestempelen.  Daarna sprong er ineens een française van een brug en vond de Tweede Kamer dat alle paddo’s verboden moesten worden.  In opdracht van de […]

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)