Groeistuipen en spannende tijden bij Ubuntu.nl

Ubuntu groeit snel, ook in Nederland. Het Nederlandstalige Ubuntu forum heeft nu bijna 15.000 leden, waarvan een groot deel zeer actief is met het helpen van nieuwe gebruikers en elkaar bij dit populairste Linux besturingssysteem.

Groei gaat echter meestal niet zonder slag of stoot. De Nederlandse community is ooit opgezet door een aantal enthousiaste gebruikers van het eerste uur, maar al langer klinkt de roep op het forum om meer inspraak, juridische bescherming e.d. voor vrijwilligers, zoals dat mogelijk is binnen een formele organisatiestructuur als bijvoorbeeld een stichting of een vereniging.

De enthousiastelingen van het eerste uur lijken daar niet zo op te zitten wachten want de ontwikkelingen stagneren al langere tijd. Een werkgroep, onder leiding van Jan Stedehouder wil nu wel eens duidelijkheid. Omdat de indruk wordt gewekt,  dat de vertraging ontstaat door het niet medewerken van Canonical, het moederbedrijf van Ubuntu, staat er nu een petitie online waarin de leden van het forum wordt gevraagd om akkoord te gaan met het rechtstreeks contact leggen tussen de werkgroep en Canonical.  Er kan gestemd worden tot 16 februari en zoals het er nu uitziet wordt het een “klinkende overwinning” voor de werkgroep.

Spannende tijden dus en ik hoop en verwacht dat Ubuntu.nl hier uiteindelijk sterker uit zal komen en wens de werkgroep daarbij veel wijsheid.

1 februari 2009     Ubuntu     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)