Valentijns kadootje van Debian?

debian logoDebian (officieel: Debian Gnu/Linux)  is een van de vele Linux distributies, maar wel een bijzondere. Ubuntu – en vele anderen – zijn gebaseerd op deze distro en het belangrijkste verschil is dat Ubuntu kiest voor een halfjaarlijkse upgrade van het besturingssysteem. Razendsnel in vergelijking tot Debian.

Debian heeft het motto: “het is klaar wanneer het klaar is.. “.   Nadeel is dat dat lang kan duren, voordeel is dat Debian misschien wel de meest stabiele Linux distro is. De laatste stabiele versie van Debian “Etch” dateert van  8 april 2007,  maar het release team heeft aangekondigd dat de lang verwachte stabiele versie Debian Lenny, waarschijnlijk op Valentijsdag zal verschijnen! Wereldwijd werken er ongeveer 1000 ontwikkelaars aan Debian.

Debian gebruikers en ontwikkelaars komen wel eens wat arrogant over op andere Linux  gebruikers.  Zij vinden al dat gehaast maar niks en voor hen staat de hoogst mogeljke kwaliteit voorop.

Vanwege de stabiliteit wordt Debian veel gedraaid op bedrijfsservers, maar ook op de desktop is het een prima optie, zeker voor mensen die het niet uitmaakt om altijd het nieuwste van het nieuwste te hebben, maar vooral kiezen voor stabiliteit. Hier kun je Debian downloaden of bestellen op cd/dvd.

debian

Deze afbeelding valt onder de  Creative commons Attribution-Non Commercial-Share Alike 3.0 licentie

2 februari 2009     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Arie:

    denk dat ik hem dan maar eens op de laptop ga installeren. eens kijken wat de verschillen zijn met Ubuntu 8.04

  2. 1 David:

    Hahahahahaha, leuke strip erbij 😀
    Ik heb niets tegen het motto; het is af wanneer het af is. Dat is eigenlijk wel goed….

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)