Het is vandaag Ada Lovelace Day – Machtelt Garrels, de Ada Lovelace van de lage landen

Tille GarrelsHet is vandaag Ada Lovelace Day, een dag waarop vrouwen in de techniek wereldwijd in de belangstelling staan en ik vind het wel een leuk idee om het hier dan eens te hebben over Machtelt Garrels.

Ik ken Machtelt niet persoonlijk, maar kom haar naam geregeld tegen. Niet zo gek als je haar CV leest en ziet wat ze allemaal al gedaan heeft. Zo heeft ze een groot aantal uitgebreide handleidingen geschreven op het gebied van Linux en andere vrije software, waaronder:

Alle handboeken zijn onder een vrije licentie en vaak in meerdere talen beschikbaar.  Machtelt werkt voor de Open Doc Society, geeft ook regelmatig trainingen en presentaties  en is moeder van in ieder geval dochter Chloë.

Sign my pledge at PledgeBank

2 reakties

  1. 1 Ronald:

    Bloemen !!!!

  2. 1 Nancy:

    Eens!
    Ik ken Machtelt wel persoonlijk (ik heb zelfs het genoegen gehad eens bij haar te mogen logeren voor de FOSDEM) en buiten dat ze absoluut in aanmerking komt voor deze titel is het ook gewoon een heel gaaf mens!

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)