Hackers mijden Linux op jaarlijkse hackers wedstrijd

De nieuwste versie van Internet Explorer (IE8) was nog geen dag beschikbaar en werd toen alweer gekraakt. Dat gebeurde op de jaarlijkse hackers wedstrijd: Pwn2Own.

Firefox werd overigens ook gekraakt, maar ook alleen onder het Windows Mac platform. Opvallend is, dat er geen wedstrijd was voor het hacken van Firefox onder Linux.  Vorig jaar deed Ubuntu nog mee, maar die bleef toen overeind.  Waarschijnlijk dus een te moeilijke opdracht voor de deelnemers. Safari van Macintosh werd het eerst gekraakt, al binnen drie seconden, maar ja een Mac is dan ook alleen maar leuk voor yuppen, maar niet voor het serieuze werk natuurlijk. 🙂

Wel leuk leesvoer is dit interview met Charlie Miller, de hacker die Safari zo snel kraakte. Hierin spreekt hij ook zijn bewondering uit voor mede hacker Nils, die erin slaagde om zowel Safari als Internet Explorer en Firefox te kraken. Voor dat laatste krijgt hij van Charlie een 10!

Update: volgens dit interview met Nils op ZdNet blijkt Firefox niet op Windows gehackt te zijn, maar alleen op de Mac. 

Linux virus verwijderaar

23 maart 2009     Ubuntu, Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Jos:

  Je schreef:

  maar ja een Mac is dan ook alleen maar leuk voor yuppen, maar niet voor het serieuze werk natuurlijk.

  Of het helemaal juist is laat ik in het midden maar ik vind het een mooi statement.

 2. 1 Jan Hopmans:

  Dit is heel leuk om te lezen inderdaad. Alleen moet je hier natuurlijk wel een paar opmerkingen bij plaatsen:
  Voor deze wedstrijd hebben de hackers zich al tijden van te voren opgegeven, bovendien komen ze alleen naar die wedstrijd toe op moment dat ze weten dat ze een lek hebben gevonden.
  Op het moment van de wedstrijd is het alleen maar uitvoeren wat je van te voren hebt klaargelegd. Dat verklaart ook waarom de Mac al binnen enkele seconden is gekraakt.

  Wat natuurlijk niet wegneemt dat een Mac zo lek is als een mandje, dat ze niet worden gehackt ligt op het moment ook alleen maar aan hun marktaandeel.

  Voor de rest komt het ontbreken van Linux op dit evenement omdat het de bedoeling was om de browser te hacken. Al speelt het OS natuurlijk wel een rol in.

 3. 1 Catharina:

  @Jos: ach ja, af en toe beetje de Mac-adepten pesten. Moet kunnen.. Heb trouwens zelf ook een tijdje zo’n ding gehad, maar dat hoef je niet verder te vertellen 🙂

  @Jan: Safari werd ook op het Mac platform getest en niet op Windows en Firefox op zowel Windows als Mac, dus waarom dan niet onder Linux?

 4. 1 Jan Hopmans:

  Catharina, ik heb geen idee. Misschien omdat Safari native op OS X draait ipv van Windows? 🙂

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)