Van Landjuweel naar Hacking at Random (HAR2009)

Elk jaar als ik weer terug ben van het Landjuweel festival op Ruigoord heb ik altijd wat moeite om me weer aan te passen aan het “normale” leven. Na een week lang geen krant, tv en internet word je dan weer geconfronteerd met de dagelijkse werkelijkheid.

Zo zag ik o.a. dat de politie bij een grootscheepse drugsactie op Terschelling maar liefst 3 wietzakjes geconfisceerd heeft, dat een man van 64 door het UWV in een duur reintegratietraject wordt gepushed en dat hij al zijn sollicitatiebrieven van de laatste 10 jaar moest ophoesten en dat leegstaande boerderijen niet mogen worden bewoond door “burgers”, maar alleen door de boer die de boerderij heeft aangekocht..

Welkom terug in de “normale” wereld šŸ™‚

Gelukkig gebeuren er ook nog zinvolle dingen en omdat ik mij daar toch het liefst op concentreer volg ik deze dagen een beetje de gang van zaken op Hacking at Random (Har2009), waar hackers en andere geinteresseerden vanuit de hele wereld bijelkaar komen om de ontwikkelingen op het gebied van ict (privacy, veiligheid, open source, etc) te bespreken.

De conferentie is uitverkocht, maar je kunt het toch volgen via een aantal live streams. Helaas is er maar een stream in ogg theora formaat, maar de anderen zijn hier ook te volgen via die afschuwelijke flash streams.

Het volledige programma van de driedaagse conferentie staat hier. Tip: om 14.00 uur vandaag houdt Arjen Kamphuis een praatje over de Nederlandse ontwikkelingen met betrekking tot het overheidsbeleid op het gebied van open source en open standaarden.

13 augustus 2009     Drugs, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 reekje:

  Helaas lees ik het nu pas anders had ik dat praatje over Nederland wel willen horen

  en suc6 met weer wennen aan het (normale) leven

  Was het leuk op ruigoord?
  Kan je daar wat over vertellen en laten zien(foto’s) ed?

  reekje

 2. 1 Werner:

  Ook voor mij was de terugkeer uit Ruigoord weer ontnuchterend. En Reekje, als je googelt op ‘Landjuweel’ of ‘Dorpsjuweel’ vindt je een heleboel filmpjes. Deze is bijvoorbeeld van 2008: http://www.youtube.com/watch?v=PWKPRn2ytRA&feature=related

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)