Help! – Consultatie EU over nieuwe strategie Europese Informatie Maatschappij

Bij toeval stuitte ik op het nieuws dat de Europese Commissie een consultatie heeft lopen over het stellen van prioriteiten voor de periode 2010-2015 aangaande het Europese beleid inzake een nieuwe strategie op het gebied van de Informatie Maatschappij.

Iedereen is welkom om hieraan een bijdrage te leveren. Helaas zijn de vragen niet in het Nederlands beschikbaar, maar antwoorden in het Nederlands mag dan weer wel en het is (gelukkig) ook niet verplicht om alle vragen te beantwoorden.

Wel komen er belangrijke onderwerpen aan de orde zoals copyright, netneutraliteit en open source en open standaarden, zaken die voor iedereen van groot belang zijn. Het probleem is dat het een enorme lijst is met vragen die door de meeste mensen niet gemakkelijk zullen kunnen beantwoorden. Ook is er voor zover ik weet amper publiciteit gegeven aan de consultatie, maar ik ben er zeker van de muziek- en software industrie op de hoogte is van de consultatie en alle vragen uitvoerig zal beantwoorden.

Hierdoor dreigt het gevaar dat de “gewone mensen” of consumenten zoals wij tegenwoordig door overheden worden gezien en genoemd, geen stem krijgen in dit belangrijke verhaal.

We hebben nog tot 9 oktober de tijd om te reageren, maar hoe kunnen we dit nu het beste aanpakken? Alle ideeën/suggesties zijn welkom!

De vragenlijst staat hier online en kan ook als pdf gedownload worden.

6 reakties

 1. 1 Jan Hopmans:

  Misschien is het handig om hier met veel verschillende mensen en blogs tegelijkertijd over na te denken en eventueel contact met de organisatie te zoeken? Zo enkele van de problemen aan de organisatie uit te leggen.

 2. 1 Jan Hopmans:

  Edit:
  Ik heb ook de vragenlijst eens vlug bekeken, maar het is ook echt wel weer heel erg in overheidstaal geschreven. Daar is als normaal mens bijna niet doorheen te komen.

  Ellenlange saaie uitleggen met vooraf gestelde mening. Pagina’s lang. Volgens mij is het niet zo heel gek als ze eenzijdige meningen gaan krijgen. Ook al vind ik dat zelf ook niet leuk.
  Ik denk dat je met veel mensen alert proberen te maken hier niet door heen gaat komen.

 3. 1 JoG:

  Online stap-voor-stap reageren kan ook verneem ik net van Wouter Tebbens, zie ‘Your Voice > http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=posti2010“>IPM‘ IPM = Interactive Policy Making.

 4. 1 JoG:

  Online stap-voor-stap reageren kan ook verneem ik net van Wouter Tebbens, zie ‘Your Voice > IPM‘ IPM = Interactive Policy Making.

 5. 1 JoGnet.nl (jognet) 's status on Friday, 18-Sep-09 14:19:26 UTC - Identi.ca:

  […] https://kletskous.com/2009/09/15/help-consultatie-eu-over-nieuwe-strategie-europese-informatie-ma… – Help! – Consultatie EU … […]

 6. 1 Europese Consultatie voor een nieuwe ICT-strategie: reageren kan nog tot morgen! | Kletskous:

  […] had ik het hier over de Europese Consultatie voor een nieuwe ICT-strategie. Er is nog tot morgen tijd om het vragenformulier in te […]

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)