Het Nieuwe Rijk nodigt Staatssecretaris Bijleveld uit voor TV- discussie over vingerafdrukken database

De petitie tegen het opslaan van vingerafdrukken is een groot succes.  Ruim 5000 mensen hebben binnen twee dagen getekend. De actie werd ook in diverse kranten en op tv genoemd. Opvallend dat de paar reacties op tv negatief waren, maar dat op Internet, zoals hier en hier vrijwel alleen maar  positieve reacties van mensen op deze actie zijn te vinden. Misschien ook niet zo gek, want als een tv-verslaggever je zo’n folder onder de neus duwt, kan ik me voorstellen dat de eerste reactie negatief is,  maar zodra je even verder kijkt wordt duidelijk waar het echt over gaat.

Pijnlijk duidelijk, blijkt ook weer eens de kloof tussen politiek en burgers. Veel mensen blijken zich ontzettend veel zorgen te maken over  vingerafdrukken in de database en over hun privacy in het algemeen. Maar de politiek doet net alsof hun neus bloedt en probeert de initatiefnemers in een kwaad daglicht te stellen en ze te vervolgen. Geen woord over de inhoud van de petitie; geen woord over de zorgen die mensen zich maken.

Hoe moet dit nu verder? Op Het Nieuwe Rijk en in een persbericht wordt Staatssecretaris Bijleveld nu uitgenodigd op op tv in discussie te gaan.  Benieuwd of ze hier op in zal gaan..

26 november 2009     Europese Politiek, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Jan Hopmans:

    *Ik ben best benieuwd naar deze discussie, het lijkt me in ieder geval een goed idee als het door zal gaan. 🙂

    Ik wacht af en hoop dat het snel komt. 🙂

    Gr, Jan.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)