The Revolution Will Be Animated – Sita Sings the Blues

De documentaire “The Revolution will be Animated” van Marine Lormant Sebag gaat vooral over Nina Paley en haar film “Sita Sings The Blues“. Nina legt uit dat de copyright problemen, waarmee ze bij het maken van haar film te maken had, ervoor hebben gezorgd dat Sita Sings the Blues nu onder een Creative Commons licentie is uitgebracht en zij nu een voorvechtster is  van vrije cultuur.  Nina stelt dat het wettelijke copyright eigenlijk schadelijk is voor de kunst en cultuur in het algemeen.

Ook legt ze uit waarom ze bewust heeft gekozen voor de Copyleft licentie van Creative Commons, namelijk Share-a-like / Gelijk Delen en hoe ze er toch in slaagt om geld met de film te verdienen. Leuke documentaire en als je Sita Sings the Blues nog niet gezien hebt, dan is die zeker ook een aanrader!

6 februari 2010     Creative Commons, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

3 reakties

  1. 1 Vincent:

    Nu maar hopen dat de groep mensen die de ‘open culture’ ondersteunen met eigen werken, alleen maar zal groeien, zodat het echt een kans krijgt! Mooi om bij Nina Paley te zien dat het werkt, zolang de kwaliteit echt hoogstaand is… dan snap je ook meteen waarom labels en studio’s zo dwars liggen… ze zouden worden afgerekend op kwaliteit!

  2. 1 Vincent:

    Mooi interview!

  3. 1 Ruben Haan:

    copying is fun. jay!

  4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)