Babel

Net op Canvas de film Babel gezien van de Mexicaanse regisseur Alejandro Gonzalez Iñárritu, naar het boek/script van zijn vrouw Maria Eladia Hagerman.  Wow, wat een wonderbaarlijke film! Het verhaal speelt zich af in Marokko, Japan, Mexico en Amerika en brengt uiteindelijk de verschillende verhaallijnen bijelkaar.  Wil je hem zien en er verder niks over weten, dan moet je nu eigenlijk niet verder lezen..

Een paar Marokaanse jochies schieten met een geweer op een bus, waarbij een Amerikaanse gewond raakt. Haar man probeert medische hulp te regelen, maar dat valt niet mee midden in de woestijn.  Het geweer blijkt door een Japanner aan de vader van de jochies gegeven zijn; de Japanner is vader van een doofstom pubermeisje, waarvan de moeder onlangs zelfmoord heeft gepleegd.

Ondertussen past een Mexicaanse vrouw al jarenlang op de kinderen van het Amerikaanse stel, maar haar zoon gaat trouwen. Het Amerikaanse stel had voor die dag andere oppas geregeld, maar die laat het afweten, zodat de Mexicaanse uiteindelijk de kinderen maar meeneemt naar Mexico voor het huwelijksfeest van haar zoon, met het plan na het feest terug te keren naar de VS.

Kan er nog wel meer over vertellen, maar eigenlijk kun je beter zelf gaan kijken. Ik heb denk ik nog net niet te veel verraden. Mij raakte de film in ieder geval heel erg; ik ben er eigenlijk nog steeds een beetje ondersteboven van.

Babel
Babel
Koji Yakusho

18 februari 2010     Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Jan Hopmans:

    Het leek me al een leuke film, had alleen niet z’n zin er halverwege in te vallen. 🙂 Misschien ga ik hem later eens kijken.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)