Bol, doe mij een plezier en doe eens normaal!

Bol heeft een zogenaamd partner- of affiliate programma; dat houdt in dat mensen boeken, films of andere dingen die Bol verkoopt,  via hun eigen websites kunnen promoten en daar bij verkoop een commissie over ontvangen.

Ik werk op een aantal van mijn websites met dit soort programma’s en de kwaliteit ervan wisselt, maar dat van Bol is wel een van de meest abominabele programma’s en dan doel ik nog niet eens op de lage commissies, maar vooral op de gebruiksvriendelijkheid.

Het begint al meteen na het inloggen; meestal wil ik gewoon een link plaatsen naar een of ander boek of film, maar ik moet dan kiezen uit de categorieen: “my shop”, “pools”, “product feeds” of “mijn grafische elementen”. Dat zegt mij op het eerste gezicht niks, maar uiteindelijk blijk ik te moeten zijn bij het laatste, namelijk “mijn grafische elementen”.

Als ik daar dan op klik kom ik uit bij een onnavolgbaar scherm, met allerlei opties, maar nergens iets voor de hand liggends om gewoon een link naar een product te maken. Alles laadt dan ook nog super traag en uiteindelijk moet ik dan naast de partner site, waar ik al ingelogd ben, ook nog de gewone site van Bol openen, daar het boek of de film zoeken dat/die ik wil promoten, dan een of ander isbn of ander nummer opzoeken, dat dan weer invullen in het andere scherm van het partnerprogramma, om uiteindelijk de link te genereren die ik nodig heb.

Voor mensen die niks van affiliate marketing weten, is dit waarschijnlijk een onnavolgbaar verhaal, maar dat is de werking van het Bol affiliate programma voor mij eigenlijk ook, terwijl ik toch behoorlijk wat ervaring met affiliate marketing heb.  Vandaar dat ik zo weinig meer met ze doe en vandaar ook deze oproep:

“Bol, doe eens normaal en zorg voor een eenvoudig en overzichtelijk systeem en dan weet ik zeker dat dat jullie veel meer verkopen zal opleveren en mij en alle andere affiliates veel minder ergernis”.

18 februari 2010     Affiliate Marketing     Trackback-URL     reageer

11 reakties

 1. 1 Ralph Remkes:

  Beste Catherina,

  Mijn naam is Ralph Remkes en ik ben verantwoordelijk voor het bol.com Partnerprogramma. Vervelend om te horen dat je ervaringen met het Partnerprogramma niet positief zijn. Ik wil graag een afspraak met je inplannen om eens te praten over wat jou gedachte omtrent affiliate marketing en Partnerprogramma’s. Je hebt mijn e-mail adres nu 😉 dus ik zie graag je reactie tegemoet. Ik kijk er naar uit om met je van gedachte te wisselen.

 2. 1 Catharina:

  Goedemorgen Ralph; bedankt voor je reactie en wil het er graag met je over hebben. 🙂

 3. 1 paul:

  Beste Catherina,
  Waarom wil je eigenlijk reclameblaadje spelen voor die paar rotcenten?? Ik kan me daar niets bij voorstellen.

 4. 1 Catharina:

  Beste Paul, Goede vraag en het antwoord is: omdat het om meer gaat dan een paar rotcenten en het mij in staat stelt om mijn tijd te besteden aan de dingen die ik graag doe en nuttig vindt, zoals inhoudelijke websites maken en zoveel mogelijk gratis en goede inhoud te bieden voor bezoekers.

 5. 1 paul:

  Nou, dat maakt me wel nieuwsgierig om hoeveel geld het dan gaat. Ik heb de luxe om dit soort dingen niet voor geld te hoeven doen, maar ik leef ook wel heel eenvoudig en dat is ook weer een keuze. Zo heb ik sinds 1987 niet meer gevlogen…maar goed dat zijn persoonlijke keuzes en niemand zal je deze inkomsten misgunnen.

 6. 1 Catharina:

  Het varieert. De laatste tijd is het ongeveer € 500,– per maand, maar het is ook wel eens minder en meer geweest. Heb het hier ook wel eens bijgehouden: https://kletskous.com/2008/09/01/geld-verdienen-met-internet-stand-van-zaken-augustus/
  Poeh, moet er maar eens weer wat harder aan gaan trekken 🙂

 7. 1 David:

  Is het echt mogelijk om zoveel geld te verdienen?
  Hoe doe je dat dan?
  Ikzelf heb ook onlangs een website opgericht en iemand had mij verteld om advertensies te plaatsen… Maar hellaas brengt dit tot nu toe nog altijd niets op…
  heeft iemand meer ideëen?

 8. 1 Catharina:

  @David; ja en er zijn anderen die er nog veel meer mee verdienen dan ik. Maar het is niet eventjes een website oprichten en er dan wat advertenties op zetten.. Kost echt veel tijd en inzet en geduld voordat het wat oplevert.

  Een paar belangrijke dingen in het kort:

  Je moet een goede domeinnaam hebben (gemakkelijk te onthouden, relevant m.b.t de inhoud)
  Je website moet goede inhoud hebben
  Je website moet goed vindbaar zijn (Zoekmachine optimalisatie, linkbuilding)
  Het onderwerp moet interessant zijn voor je bezoekers
  Je website moet technisch goed in elkaar zitten
  Je moet je site regelmatig updaten
  Je moet je bezoekers inspireren om terug te komen, bijvoorbeeld via een nieuwsbrief
  Je moet kijken naar de concurrenten (als er veel zijn, is het bijvoorbeeld lastiger om hoog te scoren in de zoekmachines). In zo’n geval kun je proberen om een markt te vinden, waar de concurentie nog niet zo groot is.

  Kijk anders ook eens op een website die ik er over gemaakt heb: http://www.internet-geld-verdienen.nl

 9. 1 Hester:

  Hoe is de afspraak met Bol.com afgelopen?
  Is er vooruitgang geboekt in het makkelijk maken van relevante links naar Bol.com op je sites?

  Groetjes, Hester (aspirant Bol.com partner)

 10. 1 Catharina:

  Hallo Hester, Er zit zeker schot in de zaak; Bol is in samenwerking met aantal affiliates bezig met het testen van een nieuw programma.

 11. 1 maxime:

  Ik ben nu ook al enkele maanden bezig met het bekomen van inkomsten via internet. Het ging heel goed, maar nu gaat mijn website precies opnieuw achteruit. Ik begrijp het niet zo goed. Ik werk nog regelmatig aan mijn site, probeer hem ook te promoten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Weten jullie soms tips om het er weer bovenop te helpen? Manieren van promoten?

 12. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)