Publieke omroep verbiedt uitzendingen Piratenpartij en veroorzaakt Streisand Effect

Zoals ik hier al zei, verbiedt de zichzelf onafhankelijk noemende, Nederlandse Publieke Omroep (NPO),  de uitzendingen voor politieke partijen van de Piratenpartij. Ondertussen gaan de gevestigde partijen vrolijk en hypocriet door met hun campagnes, zoals blijkt uit dit bericht op GeenStijl.

De Piratenpartij heeft heel hard gewerkt om het materiaal voor tv- en radiospots op tijd klaar te krijgen, maar wordt dus nu getroffen door deze boycot. De Publieke Omroep negeert ook bij de door haar georganiseerde debatten de Piratenpartij en andere nieuwe politeke partijen, volledig en nodigt daarvoor alleen de gevestigde partijen uit.

Gelukkig hebben wij tegenwoordig het Internet en zijn we niet meer afhankelijk van wat de eenzijdige publieke omroep ons presenteert. Laat het nu net de vrijheid op Internet zijn, wat een van de speerpunten is van de Piratenpartij. Wat de publieke omroep hier dan ook vooral mee bewijst,  is het nut en  noodzaak van de Piratenpartij. In feite doet zij hiermee de Piratenbeweging onbewust een grote dienst en veroorzaakt hierdoor het zogenaamde Streisand effect.

Hier dan het eerste tv-spotje van de Piraten:

En hier een linkje naar de korte en de lange radio-uitzending van de zendtijd voor politieke partijen van de Pirarenpartij.

16 mei 2010     Internet Algemeen, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 peter:

  Ik ga er wel op stemmen denk ik.. Is wel een kleine partij, maar denk dat ze toch veel invloed kunnen gaan hebben. Bij geen enkele andere partij ben ik zo’n vernieuwende en rationele visie op de informatiemaatschappij tegengekomen.
  Zie bijvoorbeeld: http://piratenpartij.nl/standpunten

 2. 1 Tweets that mention Publieke omroep verbiedt uitzendingen Piratenpartij en veroorzaakt Streisand Effect | Kletskous -- Topsy.com:

  […] This post was mentioned on Twitter by Robbie E.C.A.Hontelé and Robbie E.C.A.Hontelé, Catharina. Catharina said: Nieuwe blogpost: publieke omroep verbiedt uitzendingen Piratenpartij en veroorzaakt Streisand effect: http://is.gd/cbEIs @omroepnl […]

 3. 1 Vincent:

  Wat een enerverende stem…

 4. 1 Werner:

  Geweldige stem, zeg dat wel, daar word je helemaal wild van. Hoofdzaak voor mij bij de verkiezingen is het rookverbod in de horeca. Ja, ik weet wel dat er belangrijkere dingen in de wereld zijn, maar voor mij nu even niet. Van de partijen die op dit moment in het parlement zitten, wijzen er slechts 3 het rookverbod af, de PVV, de VVD en TOZ. Graag zou ik dan ook op de Piratenpartij stemmen, maar ik heb nog steeds niet kunnen achterhalen wat hun standpunt hierover is. Ok, het is een one-issue-partij, maar dat was (is?) de PvdD ook en die steunen nu ook het rookverbod.

 5. 1 Peter Staal:

  Nog meer reclame voor de Piratenpartij: In Duitsland wordt nu censuur gepleegd op media, dwz internet:
  http://www.nu.nl/internet/2248980/duitse-rechter-dwingt-the-pirate-bay-offline.html

  Je zou denken dat onze Oosterburen met hun geschiedenis wel beter zouden weten.

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)