Stop de Campagnestop en laat de NPO echt onafhankelijk zijn!

Vanwege de vliegramp hebben de politieke partijen besloten tot een campagnestop. Dat is natuurlijk hun goed recht, maar ook de partijen die niet in het Parlement vertegenwoordigd zijn worden getroffen door deze stop, of ze het daar nu mee eens zijn of niet.

Zo zouden een aantal nieuwkomers in de politiek, dit weekend zendtijd hebben voor politieke partijen op radio 5.  Maar zonder overleg, werd hun te kennen gegeven dat hun zendtijd geannuleerd was.  Het gaat hier om Lijst 17, Partij één een en de Piratenpartij. Christen Unie en D’66 schijnen wel geraadpleegd te zijn.

Wat ik opvallend vind, is dat de uitzendingen voor politieke partijen worden verzorgd door de NPO, onze landelijke publieke omroep, die bij hoog en laag beweert onafhankelijk te zijn van politieke invloeden en politieke partijen. Maar ondertussen komen Balkenende, Verhagen en consorten voortdurend in beeld  bij de NPO om toch maar hun zoveelste piëteit met de slachtoffers en nabestaanden uit te spreken.. Alsof dat geen campagne voeren is..

De nieuwkomers worden  door de publieke omroep stelselmatig doodgezwegen, ze worden niet uitgenodigd voor  de debatten, zitten niet bij Nova, EenVandaag, PenW of bij DWDD en nu wordt hun dan ook nog zendtijd ontnomen omdat er een vliegtuig is neergestort met Nederlandse slachtoffers.

Elke dag gaan er heel veel mensen in Nederland dood, vallen er slachtoffers in het verkeer en elke dag gaan er mensen dood  in door Nederland gesteunde oorlogen en daar hoor je de gevestigde politieke partijen niet over. Waarom moeten nu dan ineens de verkiezingscampagnes worden opgeschort? Kan iemand mij dat aub uitleggen?

Hier het persbericht van de Piratenpartij, die het mortuarium van Den Haag m.b.t de verkiezingscampagnes negeert en een link naar Frankrijknieuws, het blog van Stefan de Vries, die ook goed gemotiveerd pleit voor het stoppen van de campagnestop.

14 mei 2010     Geen categorie     Trackback-URL     reageer

3 reakties

  1. 1 Jeroen:

    Mee eens

  2. 1 Jasper van Weerd:

    Volledig mee eens.

  3. 1 Publieke omroep verbiedt uitzendingen Piratenpartij en veroorzaakt Streisand Effect | Kletskous:

    […] ik hier al zei, verbiedt de zichzelf onafhankelijk noemende, Nederlandse Publieke Omroep (NPO),  de […]

  4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)