Politie overbelast: heeft handen vol aan Twitter

Zag vandaag op het Journaal dat de politie zwaar overbelast is.  Als reden werd gegeven dat er zoveel grote evenementen zijn, zoals Pinkpop en de huldiging van het Nederlands Elftal en FC Twente. Nu hebben we ieder jaar Pinkpop en een voetbalkampioen, dus daar kan het niet echt aan liggen..

Waar dan wel aan?

Nou, de politie is tegenwoordig druk met het de kop indrukken van opruiende tweets. Alleen al in de regio Haaglanden zijn hier ruim 100 man voor vrijgemaakt en met resultaat!  Zeker 3 man werden aangesproken op hun Twitter-gedrag en eentje zelfs berecht. De politie is hiertoe verenigd in het project GOBI  – Gebruik Open Bronnen op Internet, een naam waar ik heel andere associaties bij heb, maar dat terzijde..

Wilt u dus niet meer zeuren over het ontbreken van blauw op straat ziet of dat er niks met uw aangifte wordt gedaan, want de politie heeft zoals u ziet echt wel belangrijker zaken aan het hoofd..

27 juli 2010     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 DJ:

  GOBI, ik kan hier een hele hoop grappen over maken maar denk dat het blauw wat we op straat zouden moeten zien een enkeltje Gobi woestijn heeft gekregen.
  Ik zie ze iig echt niet.
  Wat ik wel heb meegekregen is dat er enkele (voor sommige minder) bekende nederlanders een bezoek van oom agent hebben gehad.
  Waarom?
  Puur en alleen om dat ze in de buurt van het Jonckbloedt plein wonen en met mensen uit Den Haag spreken over de rellen op oa. twitter.
  verders geen enkele reden.
  Maar zoals we reeds weten zijn de vrienden van justitie echt helden.

  Ik zeg pak nu eerst eens de georganiseerde misdaad hard aan, ga daarna burgertjes pesten.

 2. 1 Werner:

  Ook ik vind 100 twitterende agenten van de zotte, maar als voordeel daarvan zou je kunnen aanvoeren dat ’tweeting agents’ tenminste geen mensen kunnen doodschieten zoals bijvoorbeeld vorig jaar 22 augustus in Den Haag, en ook geen bonnen kunnen uitdelen voor bijvoorbeeld fietsen zonder licht. Zo zie je maar weer dat ieder nadeel zijn voordeel hebt.

 3. 1 roos:

  @werner, wat een domme reactie. agenten voelden zich in het nauw gedreven, en ja, als er geen geld is voor meer blauw op straat moet je wel… ik weet niet of de omgekomen jongen daadwerkelijk een relschopper was, maar als ik daar was geweest, had ik me zeker niet aangesloten bij die relschoppers. hoeveel agenten zijn er wel niet gewond geraakt / gedood? en als jij zonder je lampje op de fiets wordt aangereden (of erger) moet je niet zeuren. grow up!

 4. 1 Peter Staal:

  Nou weet ik dat de scheidslijn tussen “Vrijheid van meningsuiting” en “oproepen tot geweld” dun is. Toch krijg ik hier een heel raar gevoel bij.

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)