De moeite waard: 90 minuten met Willem Middelkoop

Duidelijk en interessant verhaal van Willem Middelkoop, al gehouden op een op 26 mei door Fictional Truth georganiseerde avond, wat gaat over ons geldsysteem en de huidige kredietcrisis. Hij gaat in op de oorzaken, zoals heel goed uitgelegd in de de documentaire “Money as Debt” met Ned. ondertitels), waarom hij goud koopt en verkoopt, waarom we zoveel oorlogen hebben, maar ook op dat op scholen dit soort dingen niet wordt geleerd, waarom journalisten het ons niet uitleggen. Verder komen  alternatieve geldsystemen, zoals Lets voorbij.  Willem Middelkoop leest zelf geen kranten meer, maar haalt zijn informatie uit zijn netwerk en van sites als  Gata en Drudgereport.

De vraag blijft, wat is de oplossing? Middelkoop hoopt wel dat het systeem wat we nu hebben in stand kan blijven, maar ik vraag me af of hij dat zelf nog wel gelooft.. Wat denk jij?

Boeken die hij in de opnames aanbeveelt:

24 augustus 2010     Geen categorie     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Werner:

    Indrukwekkend betoog van Willem. Hijzelf gelooft er duidelijk niet in dat het systeem zal blijven bestaan. Of ik er in geloof? Weet ’t niet. Ik ga er altijd van uit dat niets eeuwig duurt, dus ik sluit me graag bij hem aan.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)