PVV-stemmer – let op uw en onze zaak!

Vandaag stond dit abominabele artikel in de Telegraaf over Rop Gonggrijp, de oprichter van de eerste Nederlandse Internetprovider XS4all, de man die bewees dat stemcomputers niet deugden en ervoor zorgde dat wij weer vertrouwd met het rode potlood kunnen stemmen, die Wikileaks hielp bij het bekend maken van het beruchte Irak-filmpje, waar Amerikanen burgers en journalisten afmaken, alsof ze zich in een computerspelletje bevinden.

In mijn ogen is dat een held!

De Telegraaf denkt daar blijkbaar anders over en verschuilt zich in dit suggestieve artikel achter de mening van zelf verklaard Inlichtingenexpert Peter Siebelt. Peter Siebelt noemt Gonggrijp o.a.

Een linkse terreuractivist, cyberterroist en staatsgevaarlijk. Verder wordt in het artikel geïnsinueerd dat Gonggrijp via zijn banden met de Duitse Chaos Computer Club (CCC), gelieerd zou zijn aan de RAF en de Russische Geheime Dienst.

Nu staat de Telegraaf natuurlijk niet bekend om zijn betrouwbare informatie, maar opvallend was hoe Hero Brinkman van de PVV, zich vanavond bij Pauw en Witteman uitliet over deze Peter Siebelt. Hij noemde hem een van de beste misdaad- en onderzoeksjournalisten van Nederland, waar zelfs allerlei “diensten” naar toekomen om informatie..

Wat verder duidelijk werd bij Pauw en Witteman dat zo’n artikel in de Telegraaf kan worden gebruikt door de VS , ter ondersteuning van een uitleveringsverzoek van Rop Gonggrijp. Het maakt daarbij niet uit of het artikel hout snijdt of niet of dat er enig andere vorm van bewijs is.  Het komt erop neer dat als de VS om uitlevering verzoekt, Nederland daar vrijwel altijd aan moet voldoen.

Hierop kwam geen enkele reactie van Hero Brinkman. Hij kwam niet op voor de positie van Rop Gonggrijp. Deze man vindt het dus blijkbaar doodnormaal dat Nederlanders zonder slag of stoot op verzoek worden uitgeleverd aan de VS, een land wat oorlogen start op grond van leugens, wat mensen martelt in gevangenissen als Guantanamo Bay en het Internationale Strafhof niet erkent.

Vandaar deze waarschuwing aan PVV-stemmers:

Een gedicht van de Duitse theoloog Martin Niemöller. Hij was een van de weinige geestelijken die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi’s uitsprak.

Toen ze de communisten arresteerden heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangen zetten heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
ik was immers geen syndicalist.
Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen;
ik was immers geen Jood.
Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
ik was immers geen katholiek.
Toen ze mij kwamen halen
…was er niemand meer die nog kon protesteren.

uit: De dag dat je brief kwam (Uitgeverij Muntinga, 1988). Vertaling Petra Catz

11 januari 2011     Geen categorie     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Peter Staal:

  Een aardige youtube-bewerking van het gedicht: http://www.youtube.com/watch?v=fMt3p_xDAoU

  Kijk ook vooral naar de negende govcert.nl lezing van Richard Thieme: http://tinyurl.com/4suc9zr (840MB download), over wie er profiteert van veiligheid en onveiligheid.

 2. 1 Pablo:

  Sinds ik de Telegraaf ken (mijn vader las hem), vanaf ongeveer 1964, was het voor mij duidelijk dat de Telegraaf een foute krant was.
  Fout in de zin van hetzerig, haatzaaiend, leugens verspreidend. Linkse rakkers, langharig werkschuw tuig, de hippies, de Telegraaf voedde de onderbuik.
  Niets nieuws onder de zon zou je zeggen.
  Alleen dat de Telegraaf nu aan de macht is, en dat de haatzaaierij nu gesteund wordt en een bijzonder soort legitimiteit krijgt via steun van de regering(spartijen) en de publieke zenders, waar een of andere pias het nodig vond Powned en hoe heten ze aan het beeld te laten.

  Dat het rechtse geweld nu nog geen fysieke vormen aanneemt zoals in de VS is een kwestie van tijd en vooral te danken aan de totale afwezigheid van een radicaal linkse vleugel. Voorlopig is de islam de vijand en zodra daar bevredigend mee is afgerekend, dan komen wij, het linkse volksdeel aan de beurt, als volgende binnenlandse vijand. Het rechtse revanchisme neemt nu al duidelijke vormen aan met de totale afbraak van een duurzaam milieubeleid (bij een overheidsinstelling, die daarmee bezig was gaat 60% van het personeel de deur uit) en een gerichte aanval, duidelijk op het progressieve segment van de cultuur(subsidies).
  In een bizarre mix van ontkenning en intimidatie wordt protest hiertegen door bijvoorbeeld Hero Brinkman ontmoedigd en bedreigd.

  Ik heb bijzonder veel romans en geschiedenisboeken gelezen over de opkomst van het fascisme. En afgezien van niet-wezenlijke verschillen in uitingsvormen blijft de sociologische kern hetzelfde: een benauwd protest van een klasse van angstige burgerlieden, beroofd van hun economische zekerheid probeert die in een sfeer van haatzaaierij en uitsluiting zijn eigen positie ten koste van anderen, maar wel hun buren te verbeteren.

  In de sfeer van provocatie en ophitsing gaat elke nuance verloren en wordt de tegenstander ontmenselijkt.
  In dit proces zitten we nu. Als de ontmenselijking breed genoeg is geaccepteerd, volgen de daden van direct fysiek geweld. Misschien kan het dit keer cleaner via een wurgend proces van bureaucratische begrenzing en inperking. Maar de intentie en het doel blijft hetzelfde: beter worden ten kosten van de andere na hem ontmenselijkt en buitengesloten te hebben.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)