De omgekeerde wereld en wat doen we eraan?

Vaak heb ik het gevoel in een  omgekeerde wereld te leven.  Staten kunnen uit onze naam, ongestraft en op valse gronden oorlogen tegen andere landen, vermoorden miljoenen mensen, vernietigen de levens van nog veel meer mensen en komen ermee weg. Degenen die dat aan de kaak proberen te stellen worden bedreigd met strafrechtelijke onderzoeken.

Dat overkomt Bradley Manning, Wikileaks, Rop Gonggrijp, Jacob Applebaum van het Tor project, dat anonimiteit op het Internet mogelijk maakt  en de IJslandse parlementariër Birgitta Jónsdóttir.

Ik vraag mij af hoe de mensen in de getroffen landen ons moeten haten.. En ook: Hoe heeft het zover kunnen komen en wat doen we eraan, want wij zijn wel mede verantwoordelijk.

9 januari 2011     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

5 reakties

 1. 1 Sammy:

  De mensen die je hier noemt zijn in mijn ogen helden. Stuk voor stuk. Met gevaar voor eigen leven komen ze op voor onze vrijheden en waarschuwen ons voor de gevaren van mondiale controle en machtsmisbruik. Zo ver is het al gekomen dat overheidsdienaren aan de andere kant van de oceaan op tv oproepen om zo’n zogenaamde “terrorist” illegaal uit de weg te ruimen. Hoe diep kan een land dat democratie en vrijheid predikt zinken.

  Het maakt me erg boos dat onze officiële media op enkele sensatie-artikelen over Assange na in alle talen zwijgt over de misstanden die uit de cables naar voren komen. Ik noem dat censuur in Nederland! We weten gewoon van niks omdat er helemaal niet of mondjesmaat over gesproken wordt. In het buitenlandse nieuws:

  De EU wordt onder druk gezet om genetisch gemanipuleerd voedsel te accepteren. Een handelsoorlog met de niet meewerkende landen wordt overwogen.

  Een Duitse burger wordt van de straat geplukt, ontvoerd, in een ver land gemarteld en als blijkt dat het de “verkeerde” persoon is in Albanië gedropt. De Duitse regering wil er een rechtszaak van maken en wordt onder druk gezet om dat te voorkomen.

  De Noorse regering wordt gepusht om JSF’s aan te schaffen ipv de geplande machines van buurland Zweden. In andere landen wordt “gelobbyd” voor de Boeing ipv de Europese Airbus.

  De Zweden (en vermoedelijk ook andere landen) worden regels met betrekking tot internet gedicteerd.

  De economie in de Gazastrook wordt opzettelijk op de rand van de afgrond gehouden.

  Spanje wil gerechtelijk werk maken van het Amerikaanse/Irakese martelen en is onder druk daarmee gestopt.

  Leden van de VN worden bespioneerd, DNA, creditcardgegevens, alles moet verzameld worden in opdracht van Billary.

  Duitsland en de VS werken samen aan spionagesatellieten onder het mom van milieumaatregelen.

  Nee, dat zijn geen vermakelijke ambassaderoddeltjes. Dat zijn stuk voor stuk grote schandalen waar de Nederlandse media ons niet over informeert. Beste Kletskous, je voelt je misschien medeverantwoordelijk, maar dat zijn we niet. We kiezen onze volksvertegenwoordigers in de veronderstelling dat ze opkomen voor onze belangen, maar in enkele gevallen uitgezonderd doen ze dat niet en slaan een totaal andere weg in met heel andere belangen. En om de vier jaar mogen we op komen draven om te stemmen en meedoen aan het onzinnige links/rechts-spelletje.

  Wat ik heb geleerd van Wikileaks is dat bijna de hele wereld te lijden heeft van de Amerikaanse brengers van vrijheid, vrede en democratie. Is het niet door oorlog dan wel door bedreigingen, chantage, corruptie of mooipraterij. Elk land, geen enkel uitgezonderd wordt onder druk gezet om mee te doen. Europa zou nu een vuist moeten maken: we pikken het niet meer. De Nederlandse regering zou op moeten komen voor Onze Rop.

  Inderdaad: De omgekeerde wereld. Oorlogen heten vredesmissies. Vredesactivisten zijn staatsgevaarlijk. Klokkenluiders zijn terroristen. Op dit moment mag ik dit alles nog zeggen, over enkele jaren misschien niet meer. Hier een filmpje dat op YouTube werd gecensureerd en naar Rusland is uitgeweken. Hoe triest!

  http://rutube.ru/tracks/3898145.html?v=86a89775776433978a1ef4a83538899b

  En hier een schokkende (!!!) Australische documentaire over het onzichtbare grote leed in Irak.

  http://www.sbs.com.au/dateline/story/watch/id/600687/n/Iraq-s-Deadly-Legacy

 2. 1 madbello:

  Het is geen gevoel, we leven in een omgekeerde wereld. Beetje bij beetje zijn we gebrainwasht of we zijn nu aan het wakker worden door jaren lang brood en spelen om ons in slaap te houden.

  Het kwaad dat aangericht word is moeilijk te bevatten en vooral wat het voor mensen individueel doet.

  Zelfs reactie op dit stukje zou gevolgen voor me kunnen hebben.

 3. 1 tux:

  inderdaad, deze mensen zijn helden, die cables staan vol met gebeurtenissen die wij op zn minst allemaal zouden moeten mogen weten, en het is goed dat zij (en meer maar dan anoniem!) zicj daarvoor inspannen, jammer dat je voor zoiets gevaar moet lopen

 4. 1 Jaap Aap:

  http://www.thevenusproject.com/

 5. 1 Jaap Aap:

  15 januari 2011 (a.s. zaterdag)
  http://www.zeitgeistmovingforward.nl/

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)