The War on Democracy “There is nothing so powerfull as an idea whose time has come”

The War on Democracy is een documentaire van John Pilger en Christopher Martin, die gaat over het misbruik wat de VS de afgelopen decennia hebben gemaakt van hun macht in Latijns Amerika en over hoe, dankzij de opstand van de bevolking, Latijns Amerika toch nog grotendeels onafhankelijk is.

Als ik zo’n documentaire bekijk,  probeer ik mij iets te herinneren uit de lessen geschiedenis- of maatschappijleer, die ik ooit op diverse scholen heb gehad over deze drama’s. Dat lukt mij niet en ik denk ook niet dat het ooit aan de orde geweest  is.

En dat terwijl de VS sinds de Tweede Wereldoorlog onze belangrijkste bondgenoot is en aan ons wordt gepresenteerd als een democratisch en vrijheidslievend land. Maar kijkend naar de documentaire moest ik huilen voor de mensen die gemarteld en gedood zijn door onze bondgenoot.

Zo’n documentaire roept bij mij ook veel vragen op, zoals: Waarom stonden onze kranten niet vol met berichten over deze misdaden van de VS en waarom was het niet dagelijks op TV? Mogen wij het niet weten of boeit het ons gewoon niet? Wat is eigenlijk de functie van onze media? En hoe gaat het dan verder met ons en de wereld als binnenkort niet de VS, maar China de grootste wereldmacht is? Nou ja, kijk zelf maar:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3739500579629840148#
19 januari 2011     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)