In plaats van bloggen: een twitter en identica marathon

Trouwe lezers is het denk ik wel opgevallen, dat ik hier de laatste tijd minder blog. Dat komt doordat ik tegenwoordig ook Twitter en Identica gebruik. Wat ik daar de afgelopen week heb geroepen. staat hieronder op een rijtje. Goed voor mijzelf; kan ik eens zien hoeveel dat eigenlijk is en ik hoop ook onderhoudend voor jullie.

Voor de duidelijkheid; ik gebruik Gwibber (in Ubuntu) voor zowel Identica als Twitter; daarmee kun je gelijktijdig naar beide platformen posten. Je kunt mij vinden en volgen via @kletskous.  Nou, komt ie dan:

The First WikiLeaks revolution?

Een artikel van Elizabeth Dickinson op “Foreign Policy” over de relatie tussen de uitgelekte Wikileaks documenten over Tunesie en het uitbreken van de rellen die hebben geleid tot het vluchten van Ben Ali, die al 23 jaar land dictator speelde daar.

Slavoj Žižek: What Wikileaks means is that we can’t say anymore: “Wir haben es nicht gewusst”

Een uiteenzetting van Slavoj Žižek waarin hij heel mooi uitlegt wat de betekenis is van Wikileaks.

A Housewife’s Acid trip from 1956

Een grappig en mooi filmpje over een “gewone huisvrouw” die voor het eerst een lsd-trip neemt.

If your e-book does not sell, lower the price:  – zegt Indie-schrijver Aaron Patterson

Steeds meer auteurs gaan over tot het in eigen hand houden van de publicatie van hun boeken.  Dat is ook geen wonder, als je deze tweet bekijkt: LOL – Een E-boek voor € 26,50, 3 euries goekoper dan de paperback! Als je je boek uitgeeft via een uitgever, heb je als schrijver totaal geen invloed op de prijs. De schrijver krijgt 10 % van de opbrengst en de rest gaat naar de uitgever. Aangezien de kosten van e-boeken aanmerkelijk lager zijn dan die van (de verspreiding van) een fysiek boek, lijkt me dit een lucratieve handel voor de uitgever, al vraag ik mij wel af wie er zo gek is om zoveel voor een e-boek te betalen..

NOS: Politie houdt Amerikanen nauwgezet op hoogte van terreuronderzoeken, ook al is info nog vertrouwelijk

“Bij lopende terreuronderzoeken wordt de Amerikaanse ambassade van vrijwel elke stap direct op de hoogte gesteld. Namen van terreurverdachten worden ongevraagd doorgespeeld, terwijl de huiszoekingen soms nog gaande zijn.”

How Billionaires Rule Our Schools

Alhoewel filantropische instellingen, zoals o.a. The Bill and Melinda Gates Foundation relatief weinig bijdragen aan het Amerikaanse onderwijs, oefenen ze toch grote invloed uit op de inhoud ervan. (Lang, maar interessant verhaal van Joanne Barkan van Dissent Magazine)

De NOS vraagt hulp bij het onderzoeken van de Wikileaks cables – Wat wilt u weten?

Roept u maar..

NOS: Amerikanen jagen zonder toestemming in ons land op drugs

Nog een Wikileaks-lek, waar inmiddels een debat over is aangevraagd door Andre Rouvoet. Overigens blijkt uit dit artikel in Vrij Nederland uit 2007 dat dit nu niet echt schokkend nieuws voor de Tweede Kamer kan zijn.

How to use Open Source Software effectively in school

Zeer enthouisaste en interessante presentatie van @paulhaigh over het gebruik van open source software, zoals o.a. Moodle en Ubuntu in scholen.

OPTA maakt einde aan netneutraliteit

Een artikel op Webwereld, waaruit blijkt dat het einde van netneutraliteit in zicht is.

Strijd voor mensenrechten heeft zich naar online verplaatst

Een gastblog van @MarietjeSchaake van D’66 op NRCNext over de burgerbeweging in Tunesie en de rol van Internet en Wikileaks daarin.  Ook blijkt Franse minister te hebben aangeboden om Franse oproerpolitie te laten assisteren bij het neerslaan van de demonstraties Tunesie

Bij Een Vandaag zal ik een item over Ratten die landmijnen kunnen opsporen Bij Herrotrat.org kun je ze ook adopteren.

Mark Kennedy – undercover policeman – accuses senior officers of suppressing vital evidence

Mark Kennedy is een brits politieagent die jarenlang heeft geïnfiltreerd in de Engelse milieubeweging. Uiteindelijk kwam dat aan het licht, maar keert Mark zich toch tegen de politie. HIj beschuldigt zijn meerderen ervan dat ze bewijzen achterhouden die activisten vrij zouden pleiten van criminele activiteiten.

Open Source Warfare: “Flash bang, the government is gone”

John Robb van Global Guerillas beschrijft de strijd in Tunesie als open source oorlogsvoering.

Nieuwe missie Afghanistan is Amerikaans opzetje

Harrie van Bommel van de SP, concludeert naar aanleiding van Wikileaks dat  de politiemissie in Afghanistan  een Amerikaans Opzetje is.

Over twee topambtenaren die onmiddellijk moeten worden ontslagen, maar dat nog niet zijn:

Artikel van Karin Spaink over de rol van topambtenaren Kingma en de Gooijer in de Wikileaks-Saga

Staat bouwt digitale hekken aan de grenzen

In plaats van de bij het Verdrag van Schengen afgeschafte ouderwetse grenscontroles, krijgen we nu digitale hekken.  Artikel van Dimitri Tokmetzis op Sargasso, die een WOB-verzoek heeft gedaan naar het nieuwe geheime controlesysteem @MIGO (@automatisch Mobiel Informatie Gestuurd Optreden.  Het systeem vergelijkt o.a. kentekennummers met allerlei zwarte lijsten, maar aangezien het grootste deel van de informatie uit het Wob-verzoek is zwart gemaakt, blijft nog steeds veel onduidelijk.

Oproep: Verklik je werkgever en ontvang € 10.000,–

De BSA geeft beloningen aan mensen die hun werkgever verraden als die “illegale” software gebruikt.

VS: Wat vrolijk makende opiniecijfers

Peter Storms geeft wat Interessante cijfers uit de VS . Daaruit blijkt een dalend vertrouwen in Fox News, Sarah Palin en stijgend vertrouwen in het socialisme

Nominaties Big Brother Awards geopend

Mensen worden in Nederland steeds meer en steeds verdergaand getroffen in hun privacy. Vanaf vandaag kan iedereen iets terug doen, door de grofste privacyschendingen van het afgelopen jaar te nomineren voor de Big Brother Awards. Tot en met zondag 6 februari kan via de website www.bigbrotherawards.nl genomineerd worden in vier verschillende categorieën: Overheid, Bedrijven, Voorstellen en Personen. De identiteit en gegevens van inzenders worden uiteraard niet openbaar gemaakt. De verkiezing wordt georganiseerd door Bits of Freedom.

The World’s Top 10 Gov 2.0 Initiatives

Een beschrijving van 10 overheid 2.0 initiatieven, die de overheid een beetje meer open moeten maken. De nummer 1 positie is niet verrassend voor Wikileaks, maar er staan meer mooie dingen bij.

Milton Friedman “only a crisis – actual or perceived – produces real change”

Hoe crisissen en rampen wereldwijd misbruikt worden om een radicaal vrije markt in te voeren. Ook het boek “The Shock Doctrine” van Naomi Klein gaat daarover

Great rant by Douglas Rushkoff – Branding doesn’t work

Douglas Rushkoff ergerde zich nogal op een conferentie waar hij moest spreken aan de praatjes van bedrijven over “branding” en het inzetten van social media voor marketingdoeleinden en hij geeft ze op een mooie manier een veeg uit de pan. (Om het filmpje te kunnen zien, moet je hier zijn en dan scrollen naar zijn praatje).

En tenslotte: A brief history of the USA:

21 januari 2011     Geen categorie, Internet Algemeen, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 madbello:

    Jeee!!! Wat een samenvatting. Mooi man! ”vrouw” 🙂

  2. 1 Pablo:

    Ja, fantastisch wat jij allemaal op internet weet te vinden!!

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)