Suikerziekte genezen

Is diabetes (suikerziekte) te genezen? Ik dacht altijd van niet.  Nu heb ik net een aantal Amerikaanse documentaires over dit onderwerp gekeken en daar beweren ze dat dit vaak best kan en zelfs nog vrij simpel en snel ook.

In de eerste documentaire gingen zes mensen voor 30 dagen naar een kliniek; de meesten hadden diabetes type 2, maar een paar ook type 1. De type 2 mensen werden eigenlijk vanaf de start van de insuline (en vaak ook van een groot aantal andere medicijnen, zoals tegen hoge bloeddruk en cholesterol) afgehaald en ze kregen een suikerloos en veganistisch dieet van rauw voedsel (voornamelijk fruit, groente, gekiemde granen, bonen, zaden en noten. Op een paar na gingen ze naar huis met normale suikerwaarden en zonder medicijnen, inclusief medicijnen voor o.a. hoge cholesterol en hoge bloeddruk..

Een deelnemer verliet het programma voortijdig en een ander met type 1 diabetes bleef insuline gebruiken, maar wel in veel lagere doses dan voorheen (van 70 naar 5) en dat was voornamelijk omdat hij zelf eigenlijk niet kon geloven dat hij het niet nodig had omdat dat hem heel zijn leven was verteld. Een andere deelnemer ook met type 1 diabetes was wel insulinevrij en anderhalf jaar daarna nog steeds, maar over het algemeen zijn de resultaten bij type 2 beter dan bij type 1.

Maar hoe kan het dan dat suikerziekte bekend staat als een ongeneeslijke ziekte? In de VS zijn inmiddels meer dan 20 miljoen gediagnosticeerd met deze ziekte en ook hier nemen de aantallen toe en de kosten van de gezondheidszorg rijzen steeds meer de pan uit.

Bij zo’n vraag kijk ik altijd naar wie belang bij deze situatie hebben en dat zijn in dit geval de voedingsindustrie en de medicijnindustrie. De lobbyisten van deze industrieën adviseren onze overheden over wetgeving en daarmee is de cirkel eigenlijk al rond. Ons kapitalistisch systeem is gebaseerd op eindeloze groei en zoveel mogelijk werkgelegenheid, vandaar dat de overheid gevoelig is voor de argumenten uit  het “wetenschappelijk” onderzoek wat wordt gefinancierd door deze bedrijven.

Het is dus in niet in het belang  van deze partijen dat er misschien veel simpelere en goedkopere oplossingen zijn. Of het allemaal klopt wat de documentaires laten zien,  weet ik niet, maar ik denk zeker dat onze welvaartsziekten voor een belangrijk deel  te maken hebben met wat we eten.

Wie meer wil weten kan de documentaire “Simply Raw – Reversing Diabetes in 30 days” hier online bekijken.  Van de tweede “Raw for Life” zie je hier het intro; voor de rest.. gewoon even zoeken..

26 februari 2011     Politiek     Trackback-URL     reageer

18 reakties

 1. 1 Paul Voors:

  Heel goed om dit onder de aandacht te brengen. Dat diabetes ook te genezen is! Welliswaar met een dieet waar de gemiddelde burger niet blij van wordt maar toch..
  Ik vind wel wat kort door de bocht om de oorzaak -volledig- bij de levensmiddelen – en farmaceutische industrie te leggen.
  Een veganistisch dieet dat maakt de gemiddelde wereld burger niet gelukkig, een hamburger met kaas en een klef broodje wel…
  De burger wil het, de industrie levert het en de overheid grijpt niet in, bang voor banenverlies en ontevreden burgers. Het is een Vicieuze cirkel waarin ‘we’ gevangen zitten. Vervuiling, stijgen voedselprijzen, het opraken van brandstoffen, financiële (schulden) crisissen zullen bij de mensheid het inzicht brengen dat het zo echt niet verder kan…. Dat ongebreidelde hebzucht en vraatzucht ons niet gelukkiger zal maken en onze kinderen zeker niet…

 2. 1 Ruben:

  Ja leuk laten we Raw weer gaan hypen. Lekker 🙂
  Maar het is wel wenselijk dat er een wetenschappelijke ondersteuning word bijgeleverd als er stevigge uitspraken over diabetes zijn.

 3. 1 Catharina:

  @Paul – ik geloof niet dat klef broodje hamburger de gemiddelde wereldburger nu werkelijk zo veel gelukkiger maakt. Door gewenning aan dat soort voer maar ook propaganda of reclame, zoals we dat noemen is dat wel wat bij de gemiddelde wereldburger inmiddels tussen de oren zit.

  @Ruben Heb je de documentaire eigenlijk gezien of roep je maar wat? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is amper meer beschikbaar omdat vrijwel alles wordt betaald door “big business”. Maar als je goede linkjes hebt naar echt onafhankelijk onderzoek, dan graag.

 4. 1 Ruben:

  Ja ik heb gekeken. En ik miste een degelijk verhaal. Verder vind ik Raw food prima. ik ken het al jaren. Ook die marktkraam in amsterdam.

 5. 1 Catharina:

  Hoezo? Die mensen werden toch gewoon gevolgd, hun suiker werd elke dag gemeten en ze kwamen op mij behoorlijk oprecht over. Wat is er dan niet degelijk aan een dergelijk experiment en geloof je dan eerder het pseudo-wetenschappelijk onderzoek, gefinancierd door de belanghebbenden?

 6. 1 Ruben:

  . Gaat niet om geloven van verhaal a of verhaal b.
  wat ik graag wil weten is wat er gebeurt in het lichaam dat opeens de insuline aanmaak weer werkt.

 7. 1 madbello:

  Heb geen twee weken volgehouden aan alleen 100% rouwe voeding. In principe is het goed te doen als je veel fruit en groenten eet. Je krijg er bergen energie van en ook ontwenningsverschijnselen en super trek in een vette hap.
  Maar het doe je lichaam zeker goed, je word zo wat herboren, helaas is de trek naar al dat lekkers veel te sterk.

  Geloof zeker dat het zo is en als ik het mensen vertel die diabetes hebben, verklaren mijn voor gek en eten liever gewoon dat ze rouw moeten eten en genezen, echt! 🙂 soms is een ziekte een keuze.

 8. 1 madbello:

  Heb je dit al gezien? Overleven in Nederland met rouwe voedsel van de VPRO: http://www.youtube.com/watch?v=lDTLXoILyAo

  En ook leuk om te zien is wat Hogo Borst in de DWDD er van vind: http://www.youtube.com/watch?v=mlZi4UaIuwM

 9. 1 Rico:

  Overigens is het niet zo dat je de rest van je leven raw moet eten. Het blijft wel de basis, maar na 30 dagen mag je heel voorzichtig aan ook weer andere dingen gaan nuttigen.

  @Ruben Je lichaam wordt ontgift. Wanneer je lichaam alle gif van deze westerse consumtie ellende kwijt is krijgt het haar genezende mogelijkheden terug. Een soort reset. Het heelt. En zijn overigens ook meldingen dat MS hiermee te genezen is. Mijn vriending heeft MS en is zich aan het voorbereiden om dit ook te proberen. Al is dat wel moeilijk. Je zal in ieder geval goede begeleiding moeten vinden. Je gaat immers afkicken.

 10. 1 Thierry:

  @Ruben

  wat ik graag wil weten is wat er gebeurt in het lichaam dat opeens de insuline aanmaak weer werkt.

  Mensen met type 2 diabetes maken op zich normale hoeveelheden insuline aan, dus dat is het probleem niet. Het probleem is dat ze gewoon veel teveel glucose in hun bloed hebben voor de hoeveelheid insuline die ze aanmaken.

  Het schijnt zelfs zo te zijn dat ze meer insuline aanmaken dan ‘normale’ mensen, maar dat door gewenning hun lichaam ongevoeliger voor insuline is geworden: het werkt dus ook minder goed.

  Als je door anders te eten de hoeveelheid glucose in je bloed omlaag brengt, heb je daarvoor ook geen insuline meer nodig.

 11. 1 Vincent:

  Maar mogen die mensen op een gegeven moment ook gewoon alles weer eten? Anders is het niet echt genezen, net zoals dat insuline niet geneest maar erger voorkomt. En dan vind ik het niet zo raar dat suikerziekte niet betekent dat je vrijwel niets meer kan eten, maar dat je af en toe insuline moet gebruiken.

 12. 1 Rico:

  @Vincent Lees mijn reactie.

 13. 1 Catharina:

  @madbello – docu nu gezien; dat vind ik wel ver gaan, maar ik houd er al helemaal niet van dat ouders zo extreem hun eigen normen, waarden en levenswijze opdringen aan hun kinderen.

  @vincent – Wat Rico zegt en verder moeten we het misschien zien als een soort van allergie. Als je dus gezond kunt leven door alleen bepaald voedsel te eten, vind ik niet dat je nog steeds ziek bent..

 14. 1 Catharina:

  Iets anders: mijn moeder is vorig jaar geopereerd en toen ze uit het ziekenhuis ontslagen werd kreeg ze allerlei recepten voor medicijnen mee, Ik vond dat best vreemd en heb toen gebeld met het ziekenhuis en toen bleek dat ze alleen een ervan maar nodig had en eigenlijk ook nog amper.. Geen idee of dit vaker voorkomt, maar kan me voorstellen dat mensen denken, nou het zal wel nodig zijn en vrolijk weer vervolgreceptjes blijven halen.. Kassa!

 15. 1 valentine:

  Ik kan getuigen van een jonge man die plotseling op 18 jaar altijd gezond gegeten suikerziekte krijgt. Een sportieveling geen macdonald kind.
  Zijn ouders schuimen het internet af en zetten hem op dieet. Hij geneest . De artsen staan voor een raadsel …. hij hervalt na een jaar een beetje …. het blijft oppassen .levenslang waarschijnlijk.. Ik weet niet hoe het er nu mee is na 5 jaar of al meer…

 16. 1 Brigiet:

  Weet je ook of hij diabetes 1 of 2 had?

 17. 1 De Pech Vogel:

  Kan iemand mij vertellen of het verstandig is dat men hiermee gelijk begint als de ziekte pas recent is (paar maanden)en dan zonder begeleiding?
  Ik heb 4 weken gelden te horen gekregen dat ik type 2 heb. Ik heb wel matig overgewicht en in 3 weken tijd ben ik er in geslaagd om 10 kilo af te vallen en ik eet helemaal geen suiker meer of producten waarin geraffineerde suikers inzitten.

 18. 1 Catharina:

  Hoi @ De Pech Vogel Voor zover ik weet is het het beste om er zo snel mogelijk mee te beginnen, maar het gaat bij dit dieet niet alleen om suiker en overgewicht maar het gaat veel verder. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het lijkt me wel verstandig om in ieder geval bij de huisarts regelmatig te laten controleren.

 19. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)