Pardon? Twitter: “We’ve received a DMCA notice regarding your account”

Vast spam, dacht ik nog in mijn onschuld toen ik deze kop in mijn inbox zag: Message from Twitter Support: “We’ve received a DMCA notice regarding your account”

Maar toen ik het mailtje uit nieuwsgierigheid toch even opende stond er dit:

“Hello,

The following material has been removed from your account in response to a DMCA take-down notice:

Tweet: http://twitter.com/Kletskous/status/56132171802480640 – ” Hobo with a Shotgun gets popular fast through BitTorrent: http://ur1.ca/3sxdg – happy for Rutger Hauer! #piratebay #jasoneisener ”

Deze tweet linkte dus gewoon naar een nieuwsbericht op TorrentFreak over Hobo with a Shutgon, de nieuwste film met Rutger Hauer. Nergens, ook niet in het bericht wordt een link gegeven naar een download van de film. Weer eens een voorbeeld van hoe de copyright maffia het Internet censureert.

 

11 april 2011     Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

8 reakties

 1. 1 mira:

  wie gaat er dan nu ook op dit ogenblik zoiets posten ,
  dit is gewoon weer sensatie zoeken dus

 2. 1 Catharina:

  Op dit ogenblik?? Welk ogenblik bedoel je als ik vragen mag?

 3. 1 Werner:

  Ik denk dat ze doelt op de schietpartij in Alphen van zaterdag.

 4. 1 Catharina:

  Oh daar ben ik helemaal niet mee bezig; kijk bewust altijd bij “nationale rampen” geen journaal, actualiteitenrubrieken e.d. omdat het dan wekenlang alleen maar daar over gaat en dat terwijl er in de wereld elke dag nog veel verschrikkelijker dingen gebeuren, maar daar hoor je ze niet over..

 5. 1 Mars:

  +1 voor die laatste post.
  Ja, het is naar dat een kloothommel in Alphen mensen neerschiet, echt waar. Sterkte voor alle mensen die erdoor getroffen zijn (en dan vooral hun nabestaanden), en voor de inwoners van Almere die zich nu niet meer veilig voelen. Maar in Irak/Afghanistan/Egypte/Lybie/enzovoorts worden er dagelijk meer mensen doodgeschoten, maarja, dat boeit ons niet, eh? Lekker ver weg, geen last van. En dan is er nog niet eens iets gezegd over alle andere verschrikkelijke dingen.

  En over al die censuur? Repressie heeft in de hele geschiedenis van de mens nog nooit gewerkt. En nu zal het ook niet werken. Ze zullen het blijven proberen, maarja.. hoe harder je duwt, hoe harder er wordt teruggeduwt.

 6. 1 Peter Staal:

  Lekker ook dat Teeven van plan is via de achterdeur toch weer een internetfilter te verplichten om auteursrechtschendingen tegen te gaan. En ondertussen wijzen we met het vingertje naar China waar men censuur pleegt en mensenrechten geschonden worden.

 7. 1 R:

  (C) BASTERS ):

 8. 1 NingúnOtro:

  Crimineel !!!!

  Niet eens nagepluisd of er werkelijk iets achter stak dat volgens hun regels vervolgd kon worden.

  Automatisch op de bon, en verdedig je maar als je kan.

 9. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)