Politie: Ho eens even..

Nu op OpZijnKop:

Politie: Ho eens even..

(politie neemt laptops en mobiele telefoons in beslag zonder bevel tot huiszoeking)

29 mei 2011     Geen categorie     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Werner:

  Waar moeten we nu eigenlijk reageren, hier of bij “op zijn kop”?
  Maar wat betreft de inhoud van dit stukkie vraag ik me af wat de juridische consequenties zouden zijn van de volgende 2 scenario’s.
  Scenario 1: De bewoner ligt doodstil in bed als hij hoort dat er mensen door het raam in zijn woonkamer binnen komen. Hij pakt het pistool uit zijn nachtkastje en houdt het met trillende handen gericht op de deur van zijn slaapkamer. Die gaat open, hij schiet onmiddelijk, en de binnenkomende agent overlijdt ter plekke.
  Scenario 2: Idem, alleen wordt nu niet de agent gedood, maar schieten de agenten uit zelfverdediging de nerveus schietende man neer, die vervolgens eveneens ter plekke overlijdt.

 2. 1 Catharina:

  Het meest logisch is denk ik daar waar het blog staat.. Interessante vragen; de antwoorden weten we pas als zoiets een keer gebeurt. Zou ik erop moeten gokken dan denk ik dat de bewoner veroordeeld wordt vanwege doodslag en verboden wapenbezit en dat de politie vrijuit gaat vanwege zelfverdediging.

 3. 1 Werner:

  Ik vrees dat je gelijk hebt, al zal de propagandamachine meer uit de kast moeten halen dan een standaardpersberichtje dat de indruk moet wekken dat de bewoner psychisch niet helemaal in orde was. Maar het kan nog lastiger: verwissel de man in mijn scenario’s eens met een vrouw, en niet zomaar ’n vrouw, maar eentje die ooit in haar eigen huis is verkracht.

 4. 1 Catharina:

  Tja.. tbs?

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)