Hackers willen satellieten de ruimte in brengen om het vrije Internet te redden

Hackers gaan proberen om satellieten de ruimte in te brengen en zo communicatie via het Internet buiten de invloed van overheidscensuur te brengen. Triest dat dit nodig is, maar noodzakelijk als we niet willen dat het Internet een soort van televisie wordt waarop we mogen zien wat overheden en bedrijven denken dat goed voor ons is.

De plannen hiervoor zijn bekend gemaakt tijdens het 28-ste congres van de Chaos Computer Club in Berlijn. Aanleiding voor deze plannen zijn bijvoorbeeld censuurwetten als SOPA, Protect-IP en ACTA, maar ook om bijvoorbeeld tijdens natuurrampen een uitwijkmogelijkheid te hebben.

Ik heb geen idee of dit soort plannen realistisch zijn, maar ik denk wel dat we hackers nodig hebben willen onze kinderen in de toekomst nog iets als een vrij en open internet hebben.

Een van de initatiefnemers hiervan is Nick Farr en ik weet niet wat hij allemaal kan, maar hij is er in ieder geval gek genoeg voor šŸ™‚

Een reaktie

  1. 1 Werner:

    Ik heb ook mijn twijfels of het haalbaar is, maar mocht dat inderdaad zo zijn, en zou die satelliet de enige resterende mogelijkheid voor toegang tot een vrij internet betekenen, dan vrees ik dat hem een kort leven beschoren zal zijn. Mensen die er na jaren van harde inspanning eindelijk in geslaagd zijn een volledig gecensureerd internet te bewerkstelligen, zullen weinig scrupules hebben om de communicatie met de satelliet te saboteren, bijvoorbeeld door middel van een stoorsignaal, of hem gewoon te beschieten.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)