Dear Sony.. wat denken jullie over SOPA?

Steunen bedrijven als Sony en Nintendo de SOPA-wetgeving nu al dan niet? Het blijft vaag..   Maar als klant wil ik dit wel graag weten voordat ik ooit weer eens wat dan ook  bij ze koop en daarom heb ik Sony het volgende mailtje gestuurd:

Ik denk erover om eenSony e-reader te kopen, maar voordat ik dat doe wil ik graag weten wat jullie standpunt is over de SOPA- en Protect- IP , wetgeving die in de VS in voorbereiding is en het Internet zal censureren. Ik zie daarover verwarrende berichten online; jullie zouden de steun aan SOPA hebben ingetrokken, maar de belangenvereniging waar jullie bij aangesloten zijn (Entertainment Software Association) steunt SOPA nog steeds en ik kan op jullie website ook nergens iets vinden over het officiële standpunt. Hetzelfde geldt voor Protect-IP. Ik wil niks kopen van een bedrijf die dergelijke wetten steunt, dus hoor ik graag jullie standpunt.

Benieuwd naar het antwoord en ook een oproep aan jullie om datzelfde te doen. Stuur een dergelijk mailtje naar Sony, Nintendo of andere bedrijven die de SOPA-wetgeving steunen en laat hier weten wat de reactie is.

(ps: ik heb de mail verstuurd via de website van Sony en kreeg geen bevestigingsmail en vreemde reply-pagina,  dus geen idee of mijn mail daar aangekomen is; als iemand  algemeen mail adres heeft van sony, dan graag.. )

Update: Ook op Techdirt wordt nu bevestigd dat Sony en Nintendo zich helemaal niet gedistantieerd hebben van SOPA.

Nederlandse techsites als Tweakers blijven nog steeds beweren dat Sony en Nintendo hun steun aan SOPA ingetrokken hebben. Via Twitter heb ik herhaaldelijk gevraagd of ze daarvan officieel bevestiging hebben of kunnen  krijgen van Sony en Nintendo, maar vooralsnog zonder resultaat en krijg ik zelfs geen bevestiging dat ze Sony of Nintendo om officieel standpunt hebben gevraagd.

 

2 januari 2012     Internet Algemeen, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

  1. 1 Peter Staal:

    Waarom ben ik niet verbaast en moet ik denken aan de “Sony Rootkit” affaire?
    userfriendly1,userfriendly3.

  2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)