Deel Internet gaat morgen op zwart als protest tegen censuur-wetten

In de VS en ook in Europa zijn een aantal wetten in voorbereiding die een einde willen maken aan het vrije Internet. Ik heb het er o.a. hier al vaker over gehad, het gaat om SOPA, Protect-IP (PIPA) en ACTA.  De grootste voorstanders van deze wetten komen uit de entertainmentindustrie en ze hebben miljoenen  besteed aan het lobbyen bij overheden om dit soort censuur-wetten tot stand te brengen.

Ondertussen groeit de weerstand op het Internet – zo was ” We don’t want SOPA” afgelopen zaterdag, zowaar  zelfs een trending topic op Twitter en op dit moment is dat “Why Sopa is dangerous”. Veel websites-eigenaars zijn er inmiddels zo ziek van dat ze hebben besloten om hun site op 18 januari op zwart te zetten. Geen BoingBoing meer, geen Wikipedia, geen Reddit, geen Tor,  geen Telecomix,  geen Mozilla (Firefox) geen Lifehacking, geen WordPress,  geen Identica geen Piratenpartij, geen Groen Links, etc. Ook wij halen onze meest populaire website: Open-Of-Course en Mingos offline; geen laptops met Ubuntu Linux dus vandaag, geen bubba-servertjes en geen websites met Drupal of Moodle..

Of het helpt weet ik niet, maar het gaat ook om bewustwording; het moet maar eens afgelopen zijn met het kopen van wetten en de politiek moet de vrijheid van meningsuiting en het recht op het delen van informatie, kennis en en cultuur in ere herstellen en  erkennen als basale rechten, net als de waarde daarvan voor innovatie. Dat alleen al, omdat daar een veel groter deel van de mensheid van profiteert dan degene die nu met hand en tand en met heel veel geld menen de bescherming van hun zogenaamd intellectueel eigendom ten koste van ieders vrijheid te moeten waarborgen.

Een parodie, maar wel toepasselijk: 🙂

4 reakties

 1. 1 Werner:

  Mooi filmpje! Het geeft precies mijn gevoel weer over de censuristen. Wat een eng clubje.

 2. 1 Is het slim van de overheid om keer op keer het Internet tegen zich in het harnas te jagen? | Op zijn kop:

  […] het slim van de overheid om keer op keer het Internet tegen zich in het harnas te jagen?Gisteren gingen al veel grote en kleine websites op zwart vanwege dreigende censuur-wetgeving (SOPA, PIPA en ACTA) en vandaag is het alweer raak. De FBI heeft namelijk Megaupload afgesloten en […]

 3. 1 Protesteren via Internet werkt. Next Target: ACTA – Belaag Neelie Kroes | Kletskous:

  […] via Internet werkt. Next Target: ACTA – Belaag Neelie KroesMooi! Het werkt dus.. Massaal protest via het Internet heeft er de afgelopen week toe geleid dat de Internet-censuur wetten SOPA en PIPA allebei in ieder […]

 4. 1 R:

  Er gaat ofline geprotesteerd worden tegen de cencuristen namelijk tegen de ACTA
  En wel aanstaande zaterdag 11 februari om 12 uur op de dam. neem eigen eten drinken mee en gebruik geen geweld het word een vredelievende actie
  Wat is acta:
  http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ&feature=colike
  en deze ook http://www.youtube.com/watch?v=p_bERAf5KAg&feature=colike
  zelfs anonimus roept op om te komen, nou dan is het meis
  http://www.youtube.com/watch?v=UwoPdVjRcTo&feature=colike

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)