Protesteren via Internet werkt. Next Target: ACTA – Belaag Neelie Kroes

Mooi! Het werkt dus.. Massaal protest via het Internet heeft er de afgelopen week toe geleid dat de Internet-censuur wetten SOPA en PIPA allebei in ieder geval voorlopig van tafel zijn.

We hoeven dus niet meer in de kou in tentjes op het beursplein of op Wall Street te slapen; we kunnen gewoon thuis vanachter onze laptop of pc in actie komen en zo hoort dat ook, want wie kan het zich permitteren om dag in dag uit irl (in real life) te protesteren? Niet veel en die dat wel kunnen worden al snel versleten voor hippies of klaplopers..

Toch, met SOPA en PIPA van tafel, moeten we niet denken dat we er vanaf zijn. Zo’n Neelie Kroes die zich op Twitter ineens dapper uitlaat tegen SOPA, doet dat niet tegen ACTA, ook niet nadat ik haar dat herhaaldelijk heb gevraagd, Snap wel dat zij niet op iedereen kan reageren, maar ACTA komt in wezen op hetzelfde neer als SOPA en PIPA, alleen is dat in de vorm gegoten van een Internationale Handelsovereenkomst in plaats van wetgeving. Verschil is dat ze zo’n overeenkomst totaal in het geheim kunnen voorbereiden omdat het niet zoals wetgeving onderworpen is aan openbaarmaking en inspraak. Neelie Kroes zegt dat hier ook duidelijk.

De VS hebben al ondertekend en Europa staat op het punt dat te doen  en tot op heden weigeren ze de inhoud ervan openbaar te maken want dat zou wel eens belangen van betrokken bedrijven kunnen schaden.. Hoe het zit met onze belangen en wie die vertegenwoordigt boeit blijkbaar niet..

Omdat ACTA deels gelekt is weten we ongeveer wat erin staat en dat is niet best… Via een motie heeft de oppositie in de  Tweede Kamer geprobeerd om openheid te krijgen over ACTA, maar dat is getorpedeerd door CDA, VVD en PVV.  Grote bedrijven mogen het dus wel weten en zelfs meepraten, wij als burgers niet..

Alleen al daarom moet ACTA gestopt worden; dit soort schimmige verdragen horen in een democratische samenleving niet thuis. ACTA gaat overigens over veel meer dan auteursrecht; het gaat over allerlei vormen van zogenaamd intellectueel eigendom en heeft gevolgen voor de beschikbaarheid  en kosten van medicijnen en voor onze privacy. Vanwege de geheimhouding weten we niet precies waar het over gaat, maar de zorgen zijn groot.

Conclusie: Weg ermee, tot wij in ieder geval weten waar het over gaat! Er lopen verschillende petities tegen ACTA, zowel Internationaal als deze in Nederland.

23 januari 2012     Europese Politiek, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Een reaktie

 1. 1 Marie-Louise:

  Kom netwerk-generatie doe wat met je burger POWER!!

  ik ben er zo klaar mee want;
  Indien Acta en dergelijke internetwetten de macht neemt, stopt ook het het internetgebruik voor ons!

  Voor onze veiligheid en als dank voor ACTA sluiten we het Internet ook af van de persoonlijke computers, en
  wij gebruiken geen on-line bankieren meer!
  Wij gebruiken geen on-line winkels meer!
  Wij gebruiken geen Blogging & Twitter & Cloud-tweets .. etc. .. etc..!
  We maken geen gebruik van You Tube!
  We maken geen gebruik van … etc. …. etc. ……..!

 2. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)