Linux Mini-computer voor $ 35,– Raspberry Pi vanaf vandaag beschikbaar

Een flitsende start voor de Raspberry Pi, de Linux mini-computer die vanaf vandaag beschikbaar is voor $ 35,– (er komt ook nog een model voor $ 25–) De BBC besteedde er maar liefst twee artikelen aan: hier en hier en op Twitter is “Raspberriy Pi” inmiddels een wereldwijd trending topic. De belangstelling was zo groot dat de websites van de twee leveranciers – Premier Farnell en RS Components onderuit gingen.

De goedkope computer, ontwikkelt in het VK en met de afmetingen van een creditcard is vooral bedoeld om kinderen te stimuleren om te leren programmeren. Ik hoop dat dat lukt want net als in het VK worden ook in Nederland kinderen vooral opgeleid tot suffe Windows-knoppen-drukkers of erger nog i-Pad-bladeraars..

De Raspberry Pi draait volledig op vrije software (open source) en dat geeft kinderen toegang tot de broncode; ze mogen er eigenlijk mee doen wat ze willen en dat is toch even iets anders dan de gesloten code van Microsoft en Apple, waar ze niet eens naar mogen kijken..

Wie er een wil, zal nog wel even moeten wachten want de eerste lading is inmiddels uitverkocht en hij is niet alleen leuk voor kinderen, maar bijvoorbeeld ook om te gebruiken als media-center met  XBMC of OpenELEC.

In Nederland kun je de Raspberry Pi bestellen bij RS Components voor € 27,43

 

29 februari 2012     Vrije en open source software     Trackback-URL     reageer

6 reakties

 1. 1 R:

  Dat ziet er mooi uit.
  daar ga ik geld voor op zij zetten
  maar eerst een backup mogelijkheid afbetalen

  groetjes R

 2. 1 R:

  Hoeveel opslag capesitijd heeft die minipc?
  En welke aansluitingen?

  groetjes R

 3. 1 Werner:

  Ik hoor geen geluid bij dat YouTube-filmpje.

 4. 1 Catharina:

  @R De specificaties staan hier: http://nl.rs-online.com/web/generalDisplay.html?id=raspberrypi

  @Werner – Ik ook niet 🙂

 5. 1 R:

  Dankje
  De specificaties zien er gunstig uit.
  Ik ga er voor sparen

  groetjes

 6. 1 kevin:

  ik wed dat deze mini pc meer kan dan mijn oude pc xD

 7. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)