Volg of geef een online cursus via Cursusnetwerk

Afgelopen week hebben wij de vernieuwde site van Cursusnetwerk online gezet. Cursusnetwerk bestaat al vanaf 2005 en was het eerste experiment van Mingos met Moodle, een Open Source Electronische Leeromgeving. Via dat experiment kwamen ook bijzondere en trouwe klanten, waaronder een aantal Hogescholen naar ons toe.

Een paar dingen daarover..

Cursusnetwerk is gemaakt met alleen maar vrije software (open source)

Cursusnetwerk is net als al onze andere websites, gebouwd met vrije (open source) software. Goed voor de klant, want die blijft onafhankelijk en kwalitatief kan de Moodle Electronische Leeromgeving (ELO) de concurrentie met commerciële software als bijvoorbeeld Blackboard prima aan.

Op Cursusnetwerk gebruiken wij nu ook Drupal in plaats van Joomla. Drupal is  een content managementsysteem (CMS) met een heel simpele basis, maar met vrijwel oneindige mogelijkheden. Het is modulair opgebouwd en daardoor kun je het zo simpel of uitgebreid maken als je wilt en Ik moet zeggen  dat nadat ik een tijd vooral met Joomla! heb gewerkt, Drupal toch wel een verademing is.

Wat heb jij aan Cursusnetwerk?

Je kunt er veel gratis cursussen vinden; o.a. over populaire open source software, het maken van websites, taalcursussen tot klaverjassen..

Je kunt via Cursusnetwerk je eigen online cursus of workshop aanbieden – Een mooie mogelijkheid bijvoorbeeld voor zelfstandigen en freelancers om nieuwe klanten binnen te halen of voor een bijverdienste. Het aanbieden van een cursus kan gratis of betaald. Bij betaalde cursussen brengen wij 10%  van de cursusprijs in rekening; voor gratis cursussen kost het gebruik van onze leeromgeving niks.

Ten slotte biedt Cursusnetwerk de mogelijkheid aan andere aanbieders van (thuis)studie om hun aanbod beter vindbaar te maken via affiliate programma’s.

 

20 maart 2012     Moodle, Ondernemen en Internet, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)