Leuke Rapportage in het NOS-Journaal over Duitse Piratenpartij

Zo langzamerhand komt er wat meer aandacht in de reguliere media voor de Internationale Piratenbeweging. Gisteren een rapportage in het NOS-journaal over het Congres van de Duitse Piratenpartij; de Duitse Piraten staan in de peilingen daar al op 13 %  van de stemmen en zouden daarmee de derde partij in Duitsland worden. In het journaal wordt ook een toelichting gegeven op het “Liquid Feedback-systeem” wat de Duitse piraten gebruiken om een meer directe democratie te ontwikkelen. Dit systeem zal de Nederlandse Piratenpartij ook overnemen en is overigens ook beschikbaar voor andere politieke partijen; de software is onder een vrije software licentie beschikbaar.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)