Zijn de Piraten allemaal knettergek? Volgens Arnoud Engelfriet wel..

Arnoud Engelfriet post op zijn blog een deels goede post over de noodzaak tot het aanpassen van het auteursrecht, maar  gaat daarbij ook behoorlijk te keer tegen de oprichter van de eerste Piratenpartij Rick Falkvinge en tegen de Piratenpartij in het algemeen.

Samenvattend:

“Piraten zijn allemaal knettergek en Falkvinge moet eigenlijk deaud.”

Vreemd, want voor een groot deel willen de piraten hetzelfde als wat Engelfriet zegt te willen; namelijk een drastische wijziging van de auteursrechtwetgeving.

Wat Engelfriet furieus maakt is dat Falkvinge de rechter in de zaak tegen de Piratenpartij corrupt heeft genoemd. Deze rechter beunde tot een paar jaar terug namelijk nog bij met het geven van cursussen over auteursrecht en intellectueel eigendom, samen met advocaten die voor clubjes als Brein optreden.

Volgens Engelfriet kan dit slechts “een schijn van belangenverstrengeling” genoemd worden; een andere blogger “George Knight” noemt het incestueus. 

Citaat:

“Zoals overal koopt het grote geld de beste specialisten in. Daarmee koopt het ook de omgeving die de marges van de rechtspraak in behoudende richting interpreteert. In het voordeel van belangen van gevestigde partijen. Da’s geen aantoonbare corruptie, maar een gesloten sociale omgeving die kan overgaan in een incestieuze relatie zonder nieuw bloed.”

Mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Rechters en zeker rechters die opereren in een incestueuze omgeving, horen zich verre te houden van zowel corruptie als (de schijn van) belangenverstrengeling.

Of deze rechter echt niet deugt weten  we niet, maar wat Kamervragen zouden zeker niet misstaan, want:

 

16 mei 2012     Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

3 reakties

  1. 1 Frank:

    Het probleem is dat in kleine vakgebieden expertise al gauw tot incestieuze relaties leidt.

  2. 1 anoniempje:

    De rechter die de Ex-parte op 13 April tegen de Piratenpartij uitsprak was niet Mr. Hensen. Mr Hensen heeft wel besloten dat de Piratenpartij niet eerder dan de geplande wederhoor opschorting van de Ex-Parte te gunnen.

  3. 1 Vincent:

    Kamervragen over rechtszaken zijn absoluut niet de bedoeling. De politiek moet zich niet bemoeien met de rechtsgang, dat is vragen om problemen.

  4. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)