Piratenpartij gaat strijd aan met lobbyisten en overheid

De Piratenpartij voert samen met Piratenpartijen, activisten en organisaties wereldwijd strijd tegen de overheid. Dit doen we omdat de overheid samen met lobbyisten van het bedrijfsleven onze vrijheid op het internet en in het dagelijks leven naar hun hand willen zetten.Wat daarbij opvalt is dat de verantwoordelijke politici steeds arroganter worden ten opzichte van hun kiezers, Zo zegt Euro Commisaris De Gucht van Handel alle stemmingen van het Europees Parlement tegen ACTA naast zich neer te leggen.

Op 4 juli stemt het Europees Parlement over het controversiële Anti Counterfeiting Trade Agreement.  De kans dat ACTA wordt aangenomen wordt steeds kleiner, nu vorige week ook de invloedrijke INTA-commissie het verdrag heeft afgewezen.
Het in het geheim onderhandelde verdrag werd verkocht als een manier om vervalste merkartikelen te kunnen bestrijden, maar ontpopte zich onder druk van voornamelijk de entertainment industrie tot een middel om wereldwijd internetcensuur af te dwingen en de verkoop en produktie van generieke medicijnen vrijwel onmogelijk te maken.

Gabrielle Gallo (Europarlementarier van The People’s Party waar ook het CDA bij hoort) maakt het nog bonter: Zij zegt dat alle tegenstanders van ACTA terroristen zijn en beweert dat burgers geen tijd hebben om na te denken over belangrijke zaken, waardoor zij dat voor ons moet doen.

ACTA is tot stand gekomen in samenwerking met lobbies van multinationals maar het is maar een voorbeeld; vrijwel alles wordt bekonkeld achter de rug van burgers; Zo laat Eurocommissaris Neelie Kroes zich bij haar digitale agenda adviseren door een door haarzelf ingestelde commissie van vrijwel alleen multinationals. en zie hier het resultaat.

De overheid moet burgers beschermen tegen de macht van multinationals maar zegt nu: “welke wet mogen wij vandaag eens voor u schrijven? Of beter…. schrijft u die zelf maar, dan keuren wij het wel goed.” De Piratenpartij wil hier een eind aan maken: de overheid is in dienst van de burger en niet  andersom. Regels, verdragen en wetten die zo ingewikkeld en ondoorzichtig zijn dat geen normaal mens ze snapt hoeven we niet. Als wij vinden dat iets geregeld moet worden bedenken we dat zelf wel.

Internet geeft vrijwel iedereen de mogelijkheid om mee te denken en te stemmen, maar dat wordt nu nog door de politiek genegeerd. Daarom hebben de internationale piratenpartijen daar inmiddels een systeem voor ontwikkeld en dat heet Liquid Feedback.
29 juni 2012     Internet Algemeen, Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)