Wie is er hier nu een antibeweging? Neelie Kroes en consorten of de Piratenpartij?

Gisteren las ik deze blog van Neelie Kroes op het Financiele Dagblad.

Neelie beweert daar dat bewegingen als Wikileaks, Anonymous, Piratenpartijen en Occypy niet in staat zijn om oplossingen aan te dragen, laat staan stabiele regeringen te vormen.

Zij noemt dit antibewegingen en ziet zichzelf en de gevestigde politieke partijen als onderdeel van de probeweging die wel in staat zouden zijn om stabiele regeringen te vormen.

Laten we eens zien wat haar probeweging ons heeft gebracht:

 • Oorlogen in Irak en Afghanistan die onder valse voorwendselen zijn gestart.
 • De niet te winnen, geldverslindende war on drugs die bovendien meer mensenlevens kost dan alle drugs bijelkaar ooit zouden kosten
 • Totaal uit de hand gelopen wetgeving voor intellectueel eigendom, zoals auteursrecht wat geldig is tot 70 jaar na de dood van de maker en patenten die innovatie tegenhouden en de kosten van bijvoorbeeld medicijnen opdrijven en waardoor mensen in ontwikkelingslanden er geen toegang toe hebben.
 • Een eveneens totaal uit de hand gelopen financieel systeem waarbij wij nu een deel van de boosdoeners weer mogen redden met ons geld.
 • Wetten en verdragen die grotendeels geschreven worden door lobbyisten van grote bedrijven en waarover in het geheim wordt onderhandeld.
 • Aantasting van burgerrechten zoals privacy door het opslaan van internetverkeer, cameratoezicht, het afluisteren van steeds meer telefoons.

En wat wil dan de door Neelie Kroes genoemde antibeweging:

 • Openheid – we willen geen oorlogen meerĀ  ingerommeld worden en onderworpen worden aan zogenaamde handels- of andere verdragen die in het geheim worden voorbereid en waar geen burger aan te pas komt maar die wel onze rechten inperken, zoals bijvoorbeeld ACTA.
 • Vrijheid en privacy – we willen bijvoorbeeld dat het grondwettelijk briefgeheim ook geldt voor email en geen bewaarplicht voor providers van wat wij op het internet doen.
 • Echte democratie : we willen niet dat lobbyisten van grote bedrijven de wetten maken, maar wij..
 • Aanpassing wetgeving van zogenaamd intellectueel eigendom aan de digitale tijd. Niet intellectueel eigendom is de norm, maar het delen van kennis in het belang van de samenleving staat centraal.

Dus: wie is hier nu de probeweging en wie de tegenbeweging @NeelieKroesEU ? Een open beweging die de stem van de mensen volgt of een beweging die grotendeels in het geheim opereert, rechten van mensen steeds verder aantast en vooral het oor laat hangen naar het grote geld?

Mijn stem gaat in ieder geval naar wat ik zie als de probeweging en dat is in dit geval naar de Piratenpartij !

 

 

 

5 reakties

 1. 1 ML2MST:

  Sorry Catharina, maar ik ben niet veel verder dan de inleiding gekomen, want daarna ontplofte ik al šŸ™

  Er zijn onweerlegbare bewijzen dat Neelie Kroes een deelneemster aan de Bilderberg conferentie is en dat zij dikke vriendjes met die psychopaten Bill Gates en Steve Ballmer is. De enige reden dat Kroes Microsoft boetes heeft opgelegd, is dat ze in de functie van “Europese Mededinging autoriteit” simpelweg geen andere keuze had.

  Er is iets vreselijk mis met die vrouw. Het is altijd een ultra rechtse rakker geweest en dat zal ze ook altijd blijven.

  Het *enige* dat wij als Netlanders kunnen doen is stemmen op de Piraten partij. Have Faith FFS!

 2. 1 Ron Bakker:

  Het grootste bedrijf in de wereld, Shell, heeft zelfs meer te vertellen dan wij durven vermoeden.
  De brandstof motor is ruim 150 jaar oud, er zijn voldoende alternatieven, maar de patenten worden gewoon opgekocht en in de koelkast gestopt, want aan olie zitten de verdiensten.

  v.w.b. Neelie: Koppelverkoop is strafbaar in Nederland, waarom moet ik dan (bijna) altijd een Windows-licentie kopen, wanneer ik een PC aanschaf ?
  Het staat mij toch vrij, om de licentie van een andere, defecte, computer te gebruiken, of zelfs om helemaal geen Windows te gebruiken, maar b.v. Linux (dat ik dan ook gebruik)?

  Het wordt ons allemaal door de strot geduwd, zonder dat we inspraak hebben over ons eigen geld !

 3. 1 Werner:

  Goed stukkie, maar als ik op die link naar Neelie’s blog in het FD klik krijg ik met vette letters: ‘Om artikelen op http://www.fd.nl te kunnen lezen moet uw browser zogenaamde cookies accepteren.’
  In september kun je trouwens stemmen op Cath. Ze staat op de lijst van de Piratenpartij op de 5e plaats.

 4. 1 Vincent:

  Natuurlijk gaat het er niet om wat de antibeweging wil, maar wat de antibeweging ons heeft gebracht. Appels met appels enzo.

 5. 1 Ron Bakker:

  Ondertussen heb ik mij ingelezen in het e.e.a. en het is belachelijk.
  In mijn jeugd had je de hippie en provo beweging, daarvan werd ook beweerd dat het niet kon werken (“make love not war” en zo), terwijl de hele maatschappij toch een stuk socialer is geworden op veel (te weinig) punten.
  Misschien is Neelie te oud, was ze toen te oud, of is ze de geschiedenis vergeten.

 6. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)