Ik depressief ?? Ja dus..

Net nu gaat het regenen.. keihard ineens. Het is 28 oktober 2.05 uur..

Vanavond heb ik me eindelijk beseft dat ik depressief ben. Een test hoef ik er niet voor te doen; weet gewoon dat het zo is.

Mijn depressie betekent:

 • Lusteloosheid (geen zin om op te staan omdat dan de dag begint)
 • Besluiteloosheid – ook over kleine dingen
 • Geen concentratievermogen
 • Passiviteit (geen actie, initiatief, ideeën)
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Gevoel alsof tijd voorbijvliegt zonder dat ik er echt bij ben
 • Teveel drinken en roken
 • Steeds verdergaand sociaal isolement

Eigenlijk weet ik het al veel langer, maar ik wilde het niet zien. Depressief zijn is voor andere mensen, daar doe ik niet aan.. Als mensen vragen hoe het gaat mompel ik iets van ja hoor, gaat wel of zo.. Het is ook niet iedere dag hetzelfde; Er zijn slechte dagen, maar ook dagen dat het nog redelijk gaat. Wel komen de slechte dagen steeds vaker en duren ze langer..

Hoe het zo is gekomen weet ik ongeveer wel.. Hoe ik er van af kom nog niet, maar dat wil ik graag uitzoeken.. Het onder ogen zien dat het zo is,  zie ik als de eerste stap naar beter worden.

Mijn eerste stappen zijn.

Onderzoek doen, daarmee bedoel ik niks gedegens nog, maar gewoon wat rondstruinen op internet en open staan voor wat interessant lijkt.

Zo vond ik:

Een geleide chakra meditatie:

Ik vond het in ieder geval ontspannend en fijn om te doen. Ook ga ik voortaan gewoon meteen opstaan als ik ‘ s ochtends wakker wordt, ook al heb ik helemaal geen zin in de dag die komen gaat..

Daarna ga ik verder op avontuur en misschien wil je wel helpen door jouw ervaringen en tips te delen. mee te denken of heb jij hetzelfde en wil je mee doen.. Laat het weten in de reacties.

28 oktober 2012     Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

4 reakties

 1. 1 Akke:

  Sterkte. Het is ook niet gemakkelijk om als sterke vrouw te leven in een deprimerende tijd. Maar ook sterke vrouwen hebben soms even de tijd nodig om stil te staan bij zichzelf ipv de rest van de wereld. Neem je tijd, zoek hulp er zijn de wereld aan wijze en goede therapeuten die je een steun in de rug kunnen geven. Bij de GGZ hebben ze vaak goede mensen zitten en het voordeel is dat ze daar allerlei soorten therapie in de aanbieding hebben.
  Sterkte. Je hebt veel te winnen ook al lijkt veranderen nu misschien wel heel erg eng.

 2. 1 Tom:

  Kan moeilijk adviezen geven, ben geen dokter, maar ik vind het wel erg vervelend voor je. Ik hoop dat je snel weer wat lol in je leven gaat vinden. Misschien een leuk boekje maken met een verzameling van je leukste blogs. Of waarom iedereen pp zou moeten stemmen de volgende keer. Schrijven kun je, gebruik dat…. Veel sterkte!

 3. 1 madbello:

  Dagelijkse meditatie op vaste tijden is zeker een goede stap, maar wat nog beter zou werken is een voorzichtige en ongedwongen poging te doen om te gaan sporten, zwemmen, joggen/wandelen. Dat is wetenschappelijk bewezen dat het werkt, nu nog stoppen met drinken en roken 🙂

  Beterschap en hou je taai al geloof ik wel dat je een hele taaien bent 😉

 4. 1 Depressief? The day after.. over inner super power, calibre en de btw | Kletskous:

  […] maar gewoon eerlijk te hebben gezegd. Ook bedankt lieve mensen voor jullie reacties en goede raad op mijn verhaal van gisteren. Heb er nog niet echt iets mee gedaan maar dat komt doordat ik eigenwijs ben en ook omdat het […]

 5. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)