Depressief? The day after.. over inner super power, calibre en de btw

Vandaag best een redelijke dag; voelt wel goed om het nu maar gewoon eerlijk te hebben gezegd. Ook bedankt lieve mensen voor jullie reacties en goede raad op mijn verhaal van gisteren. Heb er nog niet echt iets mee gedaan maar dat komt doordat ik eigenwijs ben en ook omdat het vandaag prutweer was!

In ieder geval: vandaag redelijk vroeg wakker en meteen opgestaan. Voor mijn doen goed gegeten, werk gedaan en boodschappen en nu door de  e-boeken collectie  aan aan het bladeren op mijn laptop. Lezen van boeken op een laptop gaat niet zo makkelijk, maar Calibre kan pdf’s bijvoorbeeld omzetten naar epub formaat en dat maakt het een stuk beter te doen.

Calibre is open source en gratis software en beschikbaar voor alle besturingssystemen. Als je Ubuntu of een ander Linux-systeem draait dan zit het waarschijnlijk al in je softwarebronnen; Gebruikers van andere obscure besturingssystemen als Mac of Windows kunnen hiet hier downloaden.

Het boek wat ik net tegenkwam heet Ontdek je Inner Super Hero en het is van Jasper van Impelen, die als ik het goed heb nu zeep voor mannen brouwt.

Zie trouwens dat Bol ook nog 1 tweedehands hardcover beschikbaar heeft, maar wel voor duur..

Heb het nog niet uit maar tot nu toe vind ik het wel de moeite, behalve dan die vreselijke Amerikaanse termen.. . Het gaat erover dat iedereen eigenlijk geboren wordt met bepaald talent/aanleg; die zich later ontwikkelt maar dat daarbij ook veel druk van buiten bij komt kijken. Daardoor komt dat oorspronkelijke niet altijd naar buiten en leren mensen te doen wat van ze verwacht wordt. Staan ook veel voorbeelden bij. Ben nu net bij de eerste opdracht en daar staat:

“Wat is jouw inner super power?  Als het goed is heb je hier aan het begin van dit boek al op geantwoord of over nagedacht. Het kan zijn dat al snel je aangeleerde skil naar boven kwam als inner superpower. Daar heb je namelijk heel hard voor moeten werken, dat laat je niet zomaar schieten. Maar wat was die eerste ingeving? Zonder te denken wat anderen hierover
zouden zeggen, zonder het meteen voor jezelf te bagateliseren.

Tip: Ga een stap verder. Denk je bijvoorbeeld dat je inner superpower Verbinden is, onderzoek dan op welke basis je deze verbindingen legt.”

Ben er helaas nog niet uit maar lijkt me wel de moeite waard is om te weten wat nu echt je sterkste kracht is….

Ga nog  ff verder en morgen mag ik weer voor de belastingdienst aan het werk want dan wacht de btw-aangifte.

 

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)