Straks bonnetjes nodig voor verkopen op Marktplaats?

Serieus? Ik weet het niet, volgens het AD wil ons nieuwe kabinet  dat mensen die tweedehands spullen online verkopen via bonnetjes bewijzen dat ze het ooit gekocht hebben.:

Het doel is om heling te voorkomen, maar op eerste gezicht wordt er hier geschoten met een olifant op  een paar muggen… Als het aan ons kabinet ligt, kan dus niemand meer iets online verkopen waarvan hij of zij het bonnetje niet meer heeft, ook al is het tien of meer dan honderd jaar oud.

Maar wat eigenlijk nog erger is, is dat waar het voorstel staat en wat er nu precies in staat niet te vinden is.  Niet in het bericht op het AD, niet in het bericht op Tweakers  – onze “beste nieuwssite van het jaar“-  , niet op de website van de PvdA en ook niet op die van de VVD, laat staan in hun verkiezingsprogramma’s. Ook is het voorstel niet te vinden bij de begroting van het Ministerie van Veiligheid en Justitie…

Transparantie? Wie heeft er een link?

 

29 november 2012     Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 Ron Bakker:

  Dit is toch openbare informatie ?
  Moeten we nu hiervoor ook een WOB verzoek indienen ?

  Maar alle gekheid, voor nieuwe telefoons en laptops kan ik mij wel iets voorstellen, maar daar moet het dan wel bij blijven, iets als spullen nieuwer dan 6 maanden of zo ………

 2. 1 Ronald:

  Tja dit kabinet doet er ook alles aan om onzin regels te verzinnen hoeveel nep bonnetjes wil je hebben in dit digitale tijdperk ?
  Dus weer een maatregel van lik mijn reet tweedehands spullen kopen brengt nou altijd een risico met zich mee vroeger kocht ik mijn spulletjes soms in de kroeg de bon die ik daar kreeg was van het fout parkeren lol.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)