Nieuw Europees rapport Europol en EMCDDA over drugs slaat plank totaal mis

De European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) en  Europol hebben een gezamenlijk rapport uitgebracht over drugs en drugsverslaving; je kunt het hier downloaden:

http://www.emcdda.europa.eu/publications/joint-publications/drug-markets

Korte Samenvatting:

Het rapport begint met deze zin: “De handel in drugs, alhoewel illegaal is een winstgevende commerciële activiteit” Blijkbaar gaat het dus niet vooral om onze gezondheid maar om geld.
Daarna gaat het rapport in op de handel in drugs; de handel in heroïne neemt iets af maar ondertussen neemt de handel in andere drugs sterk toe.

Al lezende, bekroop mij het gevoel dat men aan het dweilen is met de kraan open. De grootste boosdoener volgens het rapport is natuurlijk het Internet. Daar vinden mensen zomaar informatie over de effecten van drugs en wisselen ze ervaringen uit. Bovendien zijn er “darknets” als Tor en marktplaatsen als de Silk Road en betalen mensen met bitcoins.

Uit de cijfers blijkt ook dat het probleem van verslaving niet heel groot is; in ieder geval veel minder groot dan het aantal mensen dat verslaafd is aan legale drugs  (medicijnen). Wel wordt in het rapport gesteld dat via de illegale drugshandel terrorisme en dergelijke wordt gefinancierd.

Al lezende als redelijk denkend mens, zou je denken dat de aanbevelingen zouden gaan in de richting van aandacht voor medicijnverslaving, het  legaliseren en reguleren van drugs, maar nee: er volgen allerlei aanbevelingen voor een grotere heksenjacht,  die natuurlijk weer veel meer geld kost. Dat is waar Europol en het EMCDDA van bestaan.. en onze politici zullen er wel weer intrappen..

Helaas kan ik verder niet citeren uit het rapport want:

“© Europol, 2013
The Hague, the Netherlands
File No: EDOC 646955
Publications: https://www.europol.europa.eu/publications/
All rights reserved. No part of this publication covered by the copyright thereon may be reproduced or used in any form or
by any means — graphic, electronic, or mechanical, including photocopying, recording, taping, or information storage and
retrieval systems — without the permission of the EMCDDA and Europol. Photo credits (unless otherwise stated): EMCDDA,
European Union, Europol, iStockphoto.”

Gewoon een publiek rapport he? Opgesteld met ons geld!

 

1 februari 2013     Drugs, Europese Politiek, Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)