Hoe is het om in Nederland een huis te erven?

Mijn ouders overleden een aantal jaren na elkaar; allebei aan kanker. Nadat ze overleden waren was er niet veel geld over,  maar nog wel een huis met bijgebouwen e.d, wat nu van  mijn broers en mij is.

Het huis is op dit moment onverkoopbaar; in 2 jaar zijn er 1 x kijkers geweest en hetzelfde geldt voor de meeste andere huizen die in dat dorp te koop staan. Toch kregen wij van de belasting een aanslag van meer dan € 6000,– per persoon Omdat ik dat niet  had liggen  en het bedrag mij ook nogal over the top leek, maakte ik bezwaar en vroeg uitstel. Met het bezwaar tegen de hoogte werd niks gedaan; wel kreeg ik uitstel tot mei 2013, met daarbij de voorwaarde dat langer uitstel niet mogelijk was en ik dan maar een hypotheek moet nemen of zo..

Toen wij een stukje grond aan buren wilden verkopen zei de notaris ineens dat die aanslag veel te hoog was; zij ging bezwaar maken. Dat hielp wel: de aanslag werd verlaagd naar ruim € 2100,– per persoon. Rekening van de notaris: € 500,– bovenop de kosten die al in rekening waren gebracht voor het verkopen van de grond (ca. € 450,–).

Dat terwijl de belastingdienst zelf ook had kunnen zien dat de aanslag veel te hoog was. Bij de aangifte hadden we namelijk moeten aangeven dat mijn moeder een schuld aan ons had omdat zij de langstlevende was, maar wie weet dat?  Zij had wel al die belasting betaald.

Zo gaat dat dus tegenwoordig in Nederland; van de politie is je beste vriend en leuker kunnen we het niet maken zijn we aanbeland in een Staat van als we je kunnen pakken, dan doen we dat..

12 februari 2013     Persoonlijk, Politiek     Trackback-URL     reageer

2 reakties

 1. 1 A. de Vries:

  Het kost bij de ene persoon meer tijd dan bij de ander om zich te realiseren dat de overheid er niet is voor de burger.

  Veel mensen zitten lang in de ontkenningsfase. In de psychologie noemen ze dat: cognitieve dissonantie. Niet willen geloven dat de werkelijkheid veel ernstiger is dan men hoopt. Daarom blijft men denken dat de overheid wel een oplossing zal vinden voor de crisis en blijft men stemmen op politieke partijen.

  Deze mensen hebben een hardere wake-up call nodig dan diegenen die al jaren roepen dat de roverheid een groot gevaar is. Pas als zij door de overheid volledig zijn bedrogen en bestolen, ontstaat de bereidheid om de ware aard van de overheid te zien.

  De laatste groep die de werkelijkheid onder ogen zal willen zien, zijn de ambtenaren. Hoe langer men wacht, hoe groter de klap. Nu worden vele mensen uit het bedrijfsleven werkloos terwijl de ambtenaren daar aan mee werken ten behoud van hun eigen werk. Over een jaar of over twee jaar worden ambtenaren massaal ontslagen.

  Nogmaals: de een doet er langer over dan de ander maar vroeg of laat zal iedereen zien, dat de overheid in dienst is van de grote bedrijven en de banken, en niet van het volk.

  Hoe groter de klap, hoe langer men niet wilde zien.

 2. 1 peter edeaar:

  Een goede oplossing bij een onverkoopbaar geerfd huis is om deze tijdelijk te verhuren. Maak hiervoor gebruik van de Leegstandwet. Door onder de Leegstandwet te verhuren kan je de woning actief in de verkoop houden, maar zijn de huurders wettelijk verplicht om de woning te verlaten bij verkoop. Het bedrijf http://www.leeghuis.nl is hierin volledig gespecialiseerd en kan alles voor u regelen. Laat u eens informeren door deze mensen.

 3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)