Cursus Politiek – Les 1

Als je politiek wilt snappen, dan is dit les 1:

Vrij citaat naar Trouw:

“Minister Schippers zegt dat haar ministerie vaker praat met de anti-rooklobby dan met die van de tabaksindustrie. Uit documenten, opgevraagd op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur, blijkt het tegendeel.  Het Ministerie van VWS overlegt vrijwel nooit met Stivoro of met KWF Kankerbestrijding over beleidszaken. De tabakssector echter, praat binnen het ministerie in alle beslotenheid en op het hoogste niveau mee over het beleid.”

En zo gaat dat op andere gebieden ook: De clubs met geld hebben lobbyisten in dienst, die dagen, weken en maanden niks anders hoeven te doen dan het pamperen van onze “volksvertegenwoordigers” ministers en ambtenaren.. Raden wat daar voor voorstellen uit komen..

11 maart 2013     Politiek, Vrij en Open     Trackback-URL     reageer

2 reakties

  1. 1 Werner Moller:

    Meepraten mogen de lobbyisten van de tabaksindustrie dan misschien wel, maar meebeslissen blijkbaar niet. Een accijns van 57% van de verkoopprijs voor een pakje sigaretten is vast geen aanbeveling van de tabakslobby geweest, en het rookverbod in de horeca evenmin.

  2. 1 paul:

    Neemt niet weg dat er nog steeds iedere dag 200 jongeren gaan roken!!
    lees tabaknee.nl een verdomd interessante site die eens niet gaat over het kankerverwekkende van meerokend e.d. maar over hoe er gelobbyd wordt. Xoek opdaracht wiens moeder (we helpen evne , een heel belangrijke PvdAer in dit kabinet werkt als commisaris van Philip Morris.

  3. RSS RSS feed voor reakties op dit bericht.

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)