Kafka in de Polder (updated)

Op een mooie dag in juli kreeg ik post van de Belastingdienst. Of ik maar effe ruim € 1100 aan ze wilde overmaken in verband met teveel ontvangen zorgtoeslag over 2016. Nou, ik mijn bankrekening maar eens nakijken en daaruit bleek dat ik over 2016 0,00 had ontvangen aan zorgtoeslag.

Dan maar bellen. Hallo, met de belastingdienst.. Ja, hoi ik moet ruim € 1100 aan jullie terug betalen aan zorgtoeslag, maar ik heb dat geld nooit gehad. Oh, effe  kijken mevrouw, ja dat klopt inderdaad want wij weten uw bankrekeningnummer niet. Nee, dat hoeft ook niet want ik hoef geen zorgtoeslag over 2016. Ja, maar wij gaan uit van wel en dus moeten wij eerst uw rekeningnummer weten en dan storten wij het daar en dan kunt u het weer terugstorten.

*Zucht” Nou hierbij dan mijn rekeningnummer.

“Nee, dat kan niet mevrouw, dat moet u doorgeven per DigiD”.

Dat heb ik niet, “Dan moet u dat eerst aanvragen”

“Kafka in de Polder”

Update:

Nadat ik via Twitter de belastingdienst een link had gestuurd naar dit blog, vroeg men mij om nog een x te bellen want dan zou het wel opgelost worden.

schermafdruk-van-2016-09-20-22-35-37

Afijn, ik weer bellen en de medewerker verzekerde mij dat het geregeld zou worden en ik niks hoefde te doen, maar dat ik wel mijn rekeningnummer moest doorgeven omdat ik nog recht op een “kleine teruggaaf” had over het jaar 2015.

DigiD aangevraagd, rekeningnummer doorgegeven  en tot mijn verbijstering kreeg ik ruim € 1100,– aan zorgtoeslag op mijn rekening gestort.

Dan maar weer bellen; Ja, het klopte inderdaad niet, maar ik zou nog wel recht hebben op een deel van die toeslag en € 307,– terug moeten betalen. Het ging ook niet over 2016, maar over 2015. Daar kreeg ik vervolgens ook per postduif een bevestiging van. Dat bedrag ook netjes terug gestort

Prima zover, tot ik vandaag weer een brief kreeg met letterlijk de volgende tekst:

“U hebt het verzoek ontvangen om Zorgtoeslag terug te betalen. U moest van dit verzoek nog € 1108,– betalen. Inmiddels is een bedrag van € 801,– betaald en/of verrekend. Dat is voldoende om een betalingsregeling te starten.

Uw betalingsregeling loopt nog 23 maanden door. U moet iedere maand € 47,– betalen en de laatste maand € 27,–.”

Dus om € 307,– terug te betalen ( die ik al terug heb betaald)  moet ik 23 maanden € 47,– betalen en de laatste maand € 27,–.”  In totaal: € 1108,–

Nog maar eens gebeld en de medewerker beaamde dat het inderdaad nergens op sloeg  en dat we quitte stonden. Na enig aandringen beloofde hij mij dat ik daar binnen 15 dagen een bevestiging van zou krijgen.

Ben benieuwd..

En dan lees je vandaag op Prinsjesdag dit:

Kort samengevat:

Miljoenennota: Kosten reorganisatie belastingdienst 2,4 miljard euro in plaats van 1,1 miljard en duurt 9 jaar in plaats van 6 jaar.

 

20 september 2016     Dagelijks en Persoonlijk, Piratenpartij, Politiek     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)