Wie profiteert er van de corona-crisis en wie niet

Begin vorig jaar raakten we verzeild in de corona-crisis. De hele wereld raakte er door in de ban. Er kwamen reisbeperkingen, mondkapjesverplichtingen, de anderhalve meter samenleving, de detailhandel, evenementenbranche, musea en horeca gingen op slot. Met horten en stoten kwamen er ook maatregelen om ondernemers die hard getroffen werden enigszins financieel tegemoet te komen. En er kwamen vaccins.

Voor veel mensen en ook voor mij was dit de eerste keer om zoiets mee te maken en net als velen heb ik me vaak verbaasd over bepaalde maatregelen of juist het uitblijven ervan en het uitsluiten van groepen mensen, zoals bijvoorbeeld sekswerkers voor financiële steun.

Maar toch..

Het ergste gevolg van deze crisis vind ik de polarisatie. Hechte vriendschappen en families die uit elkaar vallen door het al dan niet steunen van de maatregelen of het al dan niet vaccineren. Ik zie kinderen die hun ouders verwijten dat ze zich laten vaccineren; ze zouden een slecht voorbeeld voor de kleinkinderen zijn, of erger nog, ze zouden de kleinkinderen daarmee in gevaar brengen en dus mogen ze niet meer naar oma en opa. Andersom komt ook voor en dat terwijl vaak niemand binnen deze drama’s ook maar een beetje verstand heeft van vaccinaties of virologie.

Zelf laat ik mij wel vaccineren. Ik heb me er wat in verdiept, advies gevraagd aan mensen die er meer verstand van hebben en het risico van vaccinatie lijkt me aanzienlijk lager dan dat van Covid-19. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen. Verder vind ik dat iedereen dat maar voor zichzelf moet afwegen. Zo wil mijn zoon zich nog niet laten vaccineren; hij wil wachten tot er meer bekend is over lange termijn bijwerkingen. Ik probeer hem niet te overtuigen, maar ik hoop wel dat hij zijn informatie uit betrouwbaardere bronnen haalt dan uit de wappie-hoek.

Persoonlijk ben ik over het algemeen best sceptisch over de medische sector. Ik zie wat voor kwaad patenten aanrichten en de lobby van big-pharma. Maar door vaccinaties zijn we ook verlost van veel gevaarlijke en dodelijke ziektes. Met de toename van het aantal gevaccineerden, zie je de ziekenhuisopnames en het aantal doden ook sterk dalen en daardoor kunnen we steeds meer toe naar normaal.

Intussen zie ik veel mensen zich alleen nog maar druk maken over Covid-19. Ze hebben er een dagtaak aan om hun denkbeelden en hoaxes te verspreiden op de socials. Niets anders lijkt ze meer te raken. Klimaatverandering, de toenemende ongelijkheid, het feit dat huizen onbetaalbaar worden, de lonen al decennia-lang niet stijgen, het uitkleden van de zorg, het onderwijs, de stijgende energie-prijzen; ze malen er niet om. Niets om voor in actie te komen; ze gaan alleen nog naar het malieveld om te betogen tegen “de maatregelen” en de vaccinaties en ze stemmen weer op de VVD of op FvD, Van Haga of de PVV.

En de zittende macht en de elite staan er bij en kijken er naar met een glimlach – het kan ze eigenlijk niet beter vergaan.

 

 

 

5 juli 2021     Dagelijks en Persoonlijk, Politiek, Privacy     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)