Woongroep of sekte?

Een woongroep heeft soms iets sektarisch. In onze woongroep moet bijvoorbeeld vegetarisch gekookt worden voor de gezamenlijke maaltijd. Wat mij betreft geen probleem want dat weet iedereen voordat hij hier komt wonen. De verhouding tussen vegetariers en omnivoren is inmiddels bijna 50-50, nog in het voordeel van de eersten. Veel bewoners hebben in of bij hun kamer ook een eigen koelkast en laatst onstond tijdens een discussie over de huisregels in de vergadering of daarin nu al dan niet vlees of vis mocht worden opgeslagen..

De vega’s vonden dit beslist niet kunnen. Een deel van hen sprak zelfs het vetorecht uit. Een recht waarvan ik dacht dat er hier in huis alleen gebruik kon worden gemaakt als het ging om een potentiele nieuwe bewoner..

Op dat moment begon ik mij toch sterk af te vragen of ik hier nog langer wilde wonen.. Mijn vriend, die ook geen weet had van de ongekende mogelijkheden van de vetorechten en op dat moment de enige niet-roker hier in huis, heeft daarop maar het vetorecht op roken in heel het huis uitgesproken. Iets waar tot op heden zich niemand iets van aantrekt, zelfs niet in de gezamenlijke woonkamer. Voorlopig blijven we hier dan ook nog maar even…

7 april 2006     Dagelijks en Persoonlijk     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)