De arrogantie van Google

Vroeger had je alleen Google.com maar tegenwoordig heb je ook Google.nl. Sterker nog.. als je hier in Nederland bent kun je niet eens meer terecht bij Google.com maar word je automatisch door Google begeleid naar Google.nl. Met als gevolg dat ook je zoekopdrachten vooral binnen Nederland worden uitgevoerd.

De vraag of jij dat wilt, wordt niet gesteld. Google bepaalt dat wel voor jou.. probeer maar eens http://www.google.com in je browser in te typen.

Misschien is het met de beste bedoelingen maar ik haat dat soort dingen.. Ik wil gewoon zelf kunnen bepalen of ik internationaal wil zoeken of alleen in Nederland. Vandaar dat ik op zoek ben naar een andere zoekmachine die niet voor mij nadenkt.. Wie weet er een?

6 mei 2006     Internet Algemeen     Trackback-URL     reageer

Plaats een reaktie

Reaktie

Jij

 


Lees meer:

«
»


© Kletskous
Creative Commons License
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
(Op foto''s en andere non-tekstbestanden zit copyright van de respectievelijke eigenaars)